Ilustrační foto: pixabay.com
Alice aneb Opustíš-li mne...
22. 1. 2021Jsou bývalí žáci, kteří vzpomínají na své někdejší učitele, a jsou naopak i učitelé, kterým utkví v paměti někdo z žáků. Někteří fenomenální učitelé si pamatují i po letech celé třídy. To ale rozhodně není můj případ.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
22.1.2021 21:58
V devadesátých letech jsme byli s manželem na čtyřech několik měsíců trvajících pracovních pobytech na jihu Francie. Velmi se nám tam tehdy líbilo, byli jsme okouzleni středomořskou atmosférou. Od té doby jsme už také procestovali velký kus světa, zvláště jsme si oblíbili Japonsko. Kdybychom měli příležitost, možná bychom tam dokázali nějakou dobu žít. Ovšem opustit natrvalo svoji zemi bychom nikdy nedokázali.
Jan Zelenka
22.1.2021 17:10
Moc pěkný příběh. Já jsem na našich četných cestách Středomořím často přemýšlel o tom, jestli bych tam někde dokázal žít. Asi ano, dvě destinace mne přímo uchvátily. Ta první, to byla chorvatská Istrie a tou druhou byl Řím. Nádherné kosmopolitní město. Ale když jsme překročili autem naše hranice při cestě domů, nebo vystoupili v Ruzyni z letadla, měl jsem zvláštní pocit jistoty. Asi bych dokázal venku žít, ale tato země, která je moji rodnou, by mi určitě chyběla.
Marie Seitlová
22.1.2021 15:12
Já velmi ráda poznávám cizí země, ale ještě raději se vracím. Nikdy jsem netoužila žít jinde, doma jsem tu. Ale tvůj příběh je krásný a dojemný.
Zdenka Soukupová
22.1.2021 14:09
Někdy v polovině 70. let se manžel jen tak trošinku zmínil o tom, že bychom mohli zkusit žít jinde. Tak jsem to rezolutně zamítla. Ani ne tak kvůli tomu, že bychom museli někde začínat od nuly, uskrovňovat se, řešit nejrůznější problémy, ale kvůli tomu, že bychom se sem nemohli vracet za rodiči, kamarády, prostě domů. Nikdy jsem nelitovala. A článek je moc milý.
Hana Nováková
22.1.2021 13:29
Zuzko, dojemný příběh, který ukazuje, jak jsou slouva z básně, která jsi uvedla v závěru článku. V cizí zemi nejsou zrovna začátky moc lehké, někdy i celý život. Já jsem to zmínila také v jednom svém článku, kde kamarád emigroval do Kanady a jeho životní příběh. Děkuji ti za krásné čtení
Elena Valeriánová
22.1.2021 12:21
Zuzko, krásný a silný příběh svou podstatou. A napsaný tak, jak jen TY umíš.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA