Alice aneb Opustíš-li mne...
Ilustrační foto: pixabay.com

Alice aneb Opustíš-li mne...

22. 1. 2021

Jsou bývalí žáci, kteří vzpomínají na své někdejší učitele, a jsou naopak i učitelé, kterým utkví v paměti někdo z žáků. Někteří fenomenální učitelé si pamatují i po letech celé třídy. To ale rozhodně není můj případ.

Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(4.8 b. / 48 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Přibilová
V devadesátých letech jsme byli s manželem na čtyřech několik měsíců trvajících pracovních pobytech na jihu Francie. Velmi se nám tam tehdy líbilo, byli jsme okouzleni středomořskou atmosférou. Od té doby jsme už také procestovali velký kus světa, zvláště jsme si oblíbili Japonsko. Kdybychom měli příležitost, možná bychom tam dokázali nějakou dobu žít. Ovšem opustit natrvalo svoji zemi bychom nikdy nedokázali.
Alena Tollarová
Kdo ví, třeba se Alice najde? :)
Jan Zelenka
Moc pěkný příběh. Já jsem na našich četných cestách Středomořím často přemýšlel o tom, jestli bych tam někde dokázal žít. Asi ano, dvě destinace mne přímo uchvátily. Ta první, to byla chorvatská Istrie a tou druhou byl Řím. Nádherné kosmopolitní město. Ale když jsme překročili autem naše hranice při cestě domů, nebo vystoupili v Ruzyni z letadla, měl jsem zvláštní pocit jistoty. Asi bych dokázal venku žít, ale tato země, která je moji rodnou, by mi určitě chyběla.
Irena Mertová
Hezký článek. Také bych nechtěla žít v jiné zemi...
Marie Seitlová
Já velmi ráda poznávám cizí země, ale ještě raději se vracím. Nikdy jsem netoužila žít jinde, doma jsem tu. Ale tvůj příběh je krásný a dojemný.
Margita Melegova
Velice pekne napsany pribeh.
Zdenka Soukupová
Někdy v polovině 70. let se manžel jen tak trošinku zmínil o tom, že bychom mohli zkusit žít jinde. Tak jsem to rezolutně zamítla. Ani ne tak kvůli tomu, že bychom museli někde začínat od nuly, uskrovňovat se, řešit nejrůznější problémy, ale kvůli tomu, že bychom se sem nemohli vracet za rodiči, kamarády, prostě domů. Nikdy jsem nelitovala. A článek je moc milý.
Hana Nováková
Zuzko, dojemný příběh, který ukazuje, jak jsou slouva z básně, která jsi uvedla v závěru článku. V cizí zemi nejsou zrovna začátky moc lehké, někdy i celý život. Já jsem to zmínila také v jednom svém článku, kde kamarád emigroval do Kanady a jeho životní příběh. Děkuji ti za krásné čtení
Elena Valeriánová
Zuzko, krásný a silný příběh svou podstatou. A napsaný tak, jak jen TY umíš.
Rostislav Mraček
Jímavý a pěkně popsaný příběh.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%