Průvodce registrací k očkování proti covidu-19. Jaké informace bude nutné ve formuláři vyplnit a kdo může registrovat seniory nad 80 let?
Ilustrační foto: ingimage.com

Průvodce registrací k očkování proti covidu-19. Jaké informace bude nutné ve formuláři vyplnit a kdo může registrovat seniory nad 80 let?

14. 1. 2021

Ministerstvo zdravotnictví spouští od 15. ledna registrace k očkování proti nemoci covid-19. Lidem nad 80 let mohou s registrací pomoci například rodinní příslušníci, praktický lékař, anebo i telefoní linka 1221. Tady jsou odpovědi na nejčastější dotazy k registraci.

koronavirus zdraví
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Kolem mne také OK, termín brzo, systém je prostě v záběhu.
Hana Řezáčová
Dopoledne jsem mamince zarezervovala "místečko" - 26.1. v poledne (zároveň byl přidělen i termín na druhou injekci). Byly i jiné dny na výběr, i dřív, ale např. v 7 ráno, to by bylo s maminkou komplikované ... Je třeba občas nakouknout do "rezervace", asi očkovací místa postupně nějaké termíny přidávají. Myslím, že postupně se všem podaří jak registrace tak rezervace, všichni budou spokojeni a média konečně přestanou blbnout - nic jiného není vidět ani slyšet jako "hrůza", "kolaps", "propadák" ... No, abych byla objektivní, tak jednu pozitivní zprávu v ČT pustili, nejspíš se skřípěním zubů :-) - paní dnes dopoledne v Praze zaregistrovala maminku (a taky strýčka) a hned zarezervovala termín na dnes odpoledne, kamera dámy zachytila, když kráčely už z očkování (strýček má termín večer) ...
Olga Štolbová
Sláva, včera jsem se zaregistrovala bez problémů, kolem poledne. A dnes jsem to zkusila a mám i termín, dokonce rovnou oba - 22.1. a 12.2. Byla jsem od rodiny pochválena, dnes jsem to zvládla sama. ♥
Hana Řezáčová
Ráno byl systém přetížen, byly s registrací problémy, asi hodinu se opožďovaly smsky s PINy - registrace v tu dobu byly trochu komplikované ... Asi po hodině se to vyřešilo. Já (asi v 9:50) jsem maminku zaregistrovala bez problémů během snad dvou minut ... Termíny už byly rozebrané (vakcín není tč. na skladě mnoho - plno je jich rezervováno pro zdravotníky a DD, kde se začalo s očkováním už koncem prosince, na druhou dávku), musí se sledovat jak budou přicházet nové dodávky a zkoušet "chytit" termín ... Uvažuje se, že by očkovací místa měla i sama registrované upozorňovat - uvidíme ...
Věra Ježková
Můj přítel se dnes snažil zaregistrovat na očkování. Ač je to pán velmi vzdělaný a práce s PC znalý, bez pomoci své dcery by to nezvládl. Předpokládá, že na něho přijde řada asi za měsíc.
Václav Soukup
Přeji všem 80 + pevné nervy při čekání na PIN !
Hana Řezáčová
Sledovala jsem dnes tiskovou konferenci na toto téma a přečetla pozorně tento článek - zítra zkusím zaregistrovat svoji maminku (ročník 1930). Snad se s tím nějak poperu, pokud ne, jsou v pohotovosti děti ...
Olga Štolbová
Také děkuji za info, mě se to týká a zítra přijde dcera a společně provedeme registraci. Určitě bych to zvládla sama, ale přece jen, oči už hůř slouží. Dám vědět, jak to proběhlo. ♥
Antonín Nebuželský
Děkuji, bude se hodit.
Vladislava Dejmková
Sledovala jsem dnešní tiskovou konferenci i četla tento článek. Stále o tom přemýšlím, proč je ta organizace očkování tak složitá a nedokonalá a vzniká kvůli ní rezervační systém. Každý člověk je přece v nějaké zdravotní pojišťovna a ta má o něm všechna potřebná data v databázi. Takže ví, kolik je komu let, jak moc je nemocný, kde bydlí, jaký má telefon. Z toho by se dalo určit, kdy má nárok na očkování a pozvat ho. A pokud by nechtěl, tak prostě odmítne. Stejně se tam ty informace o provedeném očkováni zase dostanou. Vím, že pláču na špatném hrobě, ale musela jsem se svěřit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%