Ilustrační foto: ingimage.com
Bezdětní lidé, kteří mají kvalitní přátele, na tom ve stáří bývají lépe, než lidé s rodinami, ale bez přátel
18. 1. 2021
Současná společnost funguje tak, že rodinné vazby nejsou pevné jako dříve. Mnohdy jsou lidé s dětmi a vnoučaty osamělejší než ti, kteří žijí sami.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
20.1.2021 09:31
Pane Vrbo, vaše poznámka k mému komentáři je velmi hloupá a hrubá. Do mého života vám nic není. Také vás ujišťuji, že život pana Zelenky je všechno jiné než nudný. Možná byste to zjistil, kdybyste navštívil jeho profil. A jak jste na tom vy? Co kdybyste se na svém profilu ze slušnosti aspoň krátce představil?
Zdenka Jírová
20.1.2021 00:55
Mám hodné dcery i vnoučata a mám letité přítelkyně ještě z dětství a později ze zaměstnání. i když již nejsme ve stejném městě, velmi často si voláme a díky mobilům si dovedeme poklábosit. Rodinami dcer se vídáme často, pomáhají mně v čem potřebuji a nejnověji se těším na své první pravnouče od vnučky. jen aby nám vydrželo zdraví. Vždy jsem chtěla mít děti a nevím, jak bych se cítila nyní, ve stáří, kdybych je neměla. jednou jsem slyšela starší sousedku říci : Já nikoho nemám," to bylo moc smutné.
Martin Vrba
19.1.2021 18:50
Jan Zelenka 19.1.2021 17:48 Pane Zelenka, je mi Vás hrozně líto, Váš život musí být samá nuda. Doufám, že jste Vy nešel do života se záměrem, mít hodně dětí.:)
Jan Zelenka
19.1.2021 17:48
Každý jdeme do života s určitým záměrem. Nelze nikomu vyčítat, že nemá děti. Vyjádření pana Vrby v 10.39 bylo nešťastné a přímo urážlivé.
Jan Zelenka
19.1.2021 17:40
Ideální je mít rodinu i přátele. Ale vzájemné vztahy a komunikace jsou pochopitelně jiné. Já mám rodinu bohužel daleko od bydliště a nedovedu si představit, nemít v bydlišti své přátele. Těžko k tomu napíši víc. Do života jsem vstupoval s tím, že chci mít rodinu i děti.
Václav Soukup
19.1.2021 16:30
Výzkumy australských vědců bych nebral příliš vážně. Krevní pouto ničím nenahradíme a lidem, kteří tvrdí, že je jim bez dětí dobře příliš nevěřím. Mám hodně přátel, ale když zavolá
dcera nebo vnučka, že mně potřebují, jde vše ostatní stranou.
Martin Vrba
19.1.2021 13:50
Hana Rypáčková 19.1.2021 13:07 .Dneska tu mám štěstí jen na samé sympatické lidi, píšete to přesně a to po všech stránkách toho významu. Také u nás se to tak vyskytuje, když se setkáme, tak ti bezdětní se vyřádí (přiživí) na našich vnoučatech a vnoučata z toho také po všech stránkách profitují. Těch dárků a těch „líbaček“ a „muchlaček“. Máme dost velké příbuzenstvo a tak v tom máme zahrnutou i tu kategorii „přátelé“ - ono to u nás splynulo v jedno, nebo se na přátele mimo tu velkou rodinu nedostalo? To nevím přesně. A tak už se těšíme, až budeme všichni po očkování, aby naše setkávání mohla zase pokračovat v tom maximálním obsazení. Všichni si chodí poctivě před návštěvou (ti nejbližší) nechat pošťourat v nose i v krku. Moje malá kopie, vnuk hlásí: „To kvůli Tobě jsem tam dědo byl, abych si s tebou mohl hrát na policajty a zloděje:“ :) :)
Hana Rypáčková
19.1.2021 13:07
Martine :-) . Jsem šťastná , že mám děti, vnoučata, pravnoučata, prostě rodinu. A jsem vděčná za přátele. Dva z nich své děti nemají a rádi se pobaví s mými. Kamarádka se mi svěřila, že děti nepostrádala, ale vnoučata jí moc chybí.. Kamarád zase tíhne k rodině své sestry, kde je ovšem na rozdíl od mé, vždy jen jeden potomek. Pak je na něj naléháno ze všech stran.. S dětmi jsou starosti, ale i radosti.
Hana Řezáčová
19.1.2021 12:50
Každému z nás přinese čas něco jiného ... A pokud si člověk po létech pochvaluje " to svoje", tak je to podle mne moudrý přístup k životu ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA