Foto: autorka
Klady nuceného omezení
14. 1. 2021Doba koronavirová zasáhla každého z nás. Autoři jakési ankety zjistili, že nejčastěji užívané slovo v mediálním prostoru v roce 2020 je covid. Toto slovo se dostalo na pomyslnou první příčku i v mnohých rodinách. Na úkor nádobí, odpadkového koše, jdi si vyčistit zuby a podobně.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
16.1.2021 07:55
To oceňuji, takto se do úklidu pustit, mě to ještě nechytilo i když též by bylo zapotřebí.
Martin Vrba
15.1.2021 17:39
Zdenka Soukupová 15.1.2021 13:57. Je to tak prosté. Jakmile prostor konečně zbavíte 10 zbytečných věcí, tak Váš mozek to vyhodnotí jako skvělý čin, který si zaslouží nějakou odměnu a Vy se odměníte okamžitě nákupem dalších 15, vždyť máte přeci na ně tolik volného místa. :)
Zdenka Soukupová
15.1.2021 13:57
Já jsem ten "svatý zápal", jak píší někteří, už měla asi třikrát. Bylo toho dost, co šlo z domu. Ale nějak se ta uvolněná místa zase rychle zaplňují. Nevíte, čím to je? Asi ten zápal nebyl dost svatý...
Zdenka Jírová
15.1.2021 00:22
Tak takové třídění nepodstatných věcí jsem zahájila také. Ještě nejsem hotová, ale jsem na dobré cestě. Také jsme už před coronou napsala všechny své vzpomínky na členy naší nevelké rodiny, kteří už nejsou mezi námi a já se tak stala poslední jejich pamětnicí. Navedl mne k tomu dárek od mé vnučky k předloňským Vánocům " Babičko, povídej...". Je to moc hezká předloha k tomu, abyste si vzpomněli. Ještě nejsem hotová, ale už brzy budu. Zkuste to také, zaplníte plno prázdných odpolední či večerů.
Martin Vrba
14.1.2021 20:07
Pozor, aby při vyhazování, nebo jen předávání věcí mimo rodinu, nebyly s těmi předměty „odstraněny“, ty pěkné zážitky s nimi spojené. Já, jako jediný, ze 4 dětí v naší rodině, jsem dokázal vzdorovat všem tlakům, aby se vyhodila má červená taška na záda z 1. třídy a modrý plášť na hodiny ručních prací, který mi ušila maminka podle mého návrhu, ostatní děti měly jen tuctové kupované. A při tom já měl ze školy nejraději prázdniny. Ten můj měl (a dále má) dvojité bílé štepování, jako známe později z džín, nevím kde jsem to viděl, ale když ho při slavnostních příležitostech i s taškou vytáhnu, tak ho všichni obdivují a nezapomenou i pochválit, že má na kapse vyštepován i můj monogram M. V. A to je vždy hlavně příležitost si vzpomenout na naši šikovnou mámu – tu nejlepší na světě, kdy každý na ni přidá svou vzpomínku. Nezbavujte se takových pokladů, jsou nositeli vašich vzpomínek, to raději vyhoďte novou věc.:)
Jana Šenbergerová
14.1.2021 19:42
Zatím se mě nedotkl žádný zápal, natož svatý ... :-) Navíc zřejmě všichni ostatní gruntují, protože popelnice u nás neustále přetékají hadry, papíry a plasty. :-(
Dana Puchalská
14.1.2021 19:20
Ano ,svatý zápal to chce... Podobný grunt k jednou za rok. Malý byt je někdy velká výhoda.
Alena Vávrová
14.1.2021 16:14
Také jsem se do podobných činností pustila. Ale určitě jsem nebyla dost důsledná. Protože někdy mne chytí svatý zápal, ale častěji počkám, až mě přejde ;-)) .
Zuzana Pivcová
14.1.2021 16:04
Já jsem na tohle hrozná, už kolikrát jsem si umiňovala, že musím přebrat a vyhodit různé staré spisy, ale zatím mě k tomu nedotlačila ani karanténa. Tak teď po inspiraci to možná udělám. :-D
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA