Do očkování proti nemoci covid-19 se senioři moc nehrnou, řada z nich narychlo vyvíjeným vakcínám nevěří
Ilustrační foto: ingimage.com

Do očkování proti nemoci covid-19 se senioři moc nehrnou, řada z nich narychlo vyvíjeným vakcínám nevěří

8. 1. 2021

Patří do nejohroženější skupiny, v níž dochází po nákaze nemocí covid-19 k nejčastějším i nejtěžším komplikacím, ale i k nejvyššímu počtu úmrtí. Přesto se lidé nad šedesát let až tak moc do očkování nehrnou. Alespoň ti z největšího portálu pro aktivní seniory.

koronavirus zdraví
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.6 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Gebauerová
Nelíbí se mi, že není od odborníků jednotný názor a vůbec se o tom prakticky nemluví, pro koho je očkování nevhodné, akorát se zmiňuje o roztroušené skleróze a i to není jednotné.. Např. já mám sníženou imunitu a jedna doktorka mi řekla, že rozhodně ne, další že ano. Já bych se očkovat dala, protože jinak budou třeba na dovolené a j. požadovat testy a to se důchodce opravdu nedoplatí.
VANDA Blaškovič
Nedá mi, abych nezdůraznila jednu geniální myšlenku z diskuze : Budu ráda,( tedy, nejedná se o mne) když zájemců o očkování bude co nejvíce, aby pro ty co očkovat nechtějí se nedostalo.....:)....:)
Jitka Caklová
Raději jednou umřu zdravá, např. jako tatínek mého manžela. Jednoho dne ulehl a usnul. Podle mého názoru, určitě lepší než moje maminka, po mozkové příhodě tři roky ležící, netečně koukající do stropu, kdy to nebylo k životu, ani k smrti. Budu ráda, když zájemců o očkování bude co nejvíce, aby pro ty co očkovat nechtějí se nedostalo.
jitka schildhabelová
já nechci umřít zdravá a proto se nechám očkovat,jsem ráda,že odpírači očkování mi umožní se dostat k vakcíně dřív,tímto všem děkuji.
Jitka Caklová
Zastydlý puberťák nejsem a proto z vlastních bohatých životních zkušeností, ne "co jedna paní povídala", vím, že nemoci, krom dětských, které jsem prodělala, vznikly v mé hlavě, díky mému myšlení. Dokonce i vím, že streptokok, který nevím jak dlouho "spal" v jedné z částí mého těla, se jednoho dne "probudil", přestěhoval se do plic a napáchal v nich škody. Kdybych bývala tomu místu, kde "v poklidu spal", nevěnovala pozornost, mnohých bolestí jsem mohla být ušetřena. S covidem to vnímám stejně a o tom je můj opravdový život, o čem nevím, to mi není ♥
Martin Vrba
Věra Halátová 9.1.2021 16:07 Paní Věro, jsem rád, že patříme do stejné krevní skupiny „H“ (přesněji tedy se smyslem pro humor, aby mne zase někdo nenapadl, že jsem Vás urazil). Ale na světě žijeme a umíráme obklopeni miliony věcí, o kterých toho mnoho mnohdy moc nevíme a už jsme si na to zvykli. Kdyby lidé například (vybírám namátkou z toho milionu) věděli, když si sedali do prvních automobilů, u kterých si museli ještě najímat zdatného běžce s praporkem, který před nimi běžel a rozháněl lidi, aby mohlo jejich auto bezpečně projet, že v 21. století v důsledku dopravních nehod zemře ročně 1,35 milionu lidí (o zmrzačených nemám přehled), tak by 29. ledna 1886 Karla Benze, když si přišel požádat o patent na patentový úřad na svoji tříkolku poháněnou spalovacím motorem, místo zápisu, rovnou zastřelili. A že se nechcete nechat očkovat, protože je vakcína nedostatečně prověřena a máte z ní strach? Možná vás uklidním zprávou, že se třeba ani pořádně neví, zda i pouhé vytržení 8 vlevo dole nebylo náhodou i příčinou náhlé mozkové příhody a i smrti u některých lidí. :)
Jaromír Tomečka
¨Jestli má někdo filozofii "Chci umřít zdravá, proto se očkovat nenechám." no tak je možné, že se mu to splní velice brzy.
Věra Halátová
Já nejsem "zastydlý puberťák". Prohlášení pana Martina Vrby mne pobavilo a rozesmálo. Je to tak i podle mého názoru. Na někom se to musí vyzkoušet. Zemřít zdravá, to by mne absolutně namíchlo, ale proč si nechat napíchávat něco, o čem se ještě málo ví?
Marie 00000
Chci umřít zdravá, proto se očkovat nenechám. Ostatním očkování nijak nevymlouvám, přeji všem očkovaným, aby očkování získali všechno, co očekávají.
Martin Vrba
Vážený pane Ppeette z 9.1.2021 09:40 , mne z humoru nevyléčí nikdo, tím méně nějaký zapšklý mrzout. A většina lidí i ve vyšším věku humor neztrácí, pokud ho měla i za mlada. Můj otec, když chodil kolem krematoria, tak říkával, že ho tam budou léčit teplem. A já si nedělám tady legraci ze starých lidí, ale se starými lidmi, jako jsem já. To je rozdíl. Ale nerad bych vás urazil, že máte sklerózu, ale nedávno jste se mnou velice vřele souhlasil za můj postoj k životu a přijal jste mne do nějakého imaginárního svého klubu. Tak se nebudeme pouštět do větších nepřátelských akcí. Ještě, že jsem to nepřijal, já chodím do úplně jiného, tam se stále smějeme, tančíme i když už je v podpalubí voda. Ten váš klub vám nezávidím, tam je jen nuda a smutek, ale i tak se těším na další, doufám, že veselejší výměnu názorů. A ještě malá technická poznámka, Apollo 13 patří k největším úspěchům kosmonautiky, podařilo se na cestě k Měsíci zachránit všechny 3 astronauty po výbuchu nádrže, i když základní program nebyl naplněn, tak děkuji za tak krásné přirovnání.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%