Ilustrační foto: ingimage.com
Do očkování proti nemoci covid-19 se senioři moc nehrnou, řada z nich narychlo vyvíjeným vakcínám nevěří
8. 1. 2021Patří do nejohroženější skupiny, v níž dochází po nákaze nemocí covid-19 k nejčastějším i nejtěžším komplikacím, ale i k nejvyššímu počtu úmrtí. Přesto se lidé nad šedesát let až tak moc do očkování nehrnou. Alespoň ti z největšího portálu pro aktivní seniory.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
9.1.2021 09:09
Hezká diskuze, taková mírumilovná a to se mi líbí :-) Osobně si vyhrnuji rukávy, když jdu mýt nádobí, přepírat jemné prádlo, vlastně před každou prací, u které rukávy vadí. Pohlazením po duši je pro mě, když se dílo podaří. Nerada spoléhám na dílo druhých ♥ ☼ :-)
Soňa Prachfeldová
9.1.2021 08:37
Pane Vrbo, to nevadí , mě Vase upozornění pohladilo usmevne po duši.
Martin Vrba
9.1.2021 08:24
Hlásání pro Havla Václava Kotase“: „Jste v jiném patře, hladit se můžete tam, kde jsou ty šunkové chlebíčky, tady si vyhrňte rukáv – zde se očkujeme!“ Konec hlásání.
Martin Vrba
9.1.2021 03:19
Ve všem je potřeba hledat pozitivům. Starým lidem je potřeba poděkovat v každém případě. Těm starým, kteří se chtějí nechat naočkovat za to, že nebudou zatěžovat zdravotní systém a těm starým, kteří se nechtějí očkovat, za to, že nebudou zatěžovat důchodový systém.:)
Jitka Caklová
9.1.2021 00:39
Paní Kotková, pokud názory druhých uvádíte jako pokrytecké, tak je nerespektujete, jak píšete. Vakcinaci jsem od počátku nevěřila a nevěřím ani dnes, kdy pan ministr dal na skutečné odborníky, "otočil" a uvedl, že i očkovaný může být infekční a virus šířit dál. Virus nezmizí a už vůbec se život nevrátí tam, kde byl před covidem. Přeji lidem, kteří v očkování vidí spásu na očkování čekají, aby se brzy dočkali. Stejnou volbu chci mít i já, očkovat se nedat.
Jana Kotková
8.1.2021 22:10
Dobrý den,očkovat se dám hned jak to bude možné.Důvod?Chci aby se život vrátil tam ,kde byl před covidem.Chci navštívit své děti,které žijí v zahraníčí.I oni se dají očkovat,aby mohly přijet domů.Alibistické názory ,jako počkám jak se to vybrbí,nebo jaké budou následky jsou pokrytecké.Když budu taky čekat až se dají očkovat jiní a udělá to každý tak se konce nedočkáme!Konspirační teorie,o očipování,aplikacé jiných nemocí,vyhubení seniorů se musím smát,krom toho očkování je dobrobrovolné.Každý se musí rozhodnout sám.Názory ostaních repektuji.
Jaroslav Gabriel, sr.
8.1.2021 22:05
Doufám jen, že se budu moci sám svobodně rozhodnout. To je pro mě zásadní premisa. Vždy jsem respektoval moudrost generací, starších. Graf to ukazuje dost jasně, i když si ho každý interpretuje podle sebe.
Anna Potůčková
8.1.2021 20:39
Díky za článek, díky za shrnutí ankety. Názor jsem nezměnila a jen co to bude možné a přijde na mě řada, dám se očkovat. Jsem diabetik, jsem obézní, trpím hypertenzí tak doufám že na vakcínu dlouho snad čekat nebudu.
Milan Milan
8.1.2021 20:13
Přínosy očkování napříč generacemi snad nikdo nezpochybňuje. Používané vakcíny však fungovali na laicky řečeno tělu přirozeném způsobu získávání protilátek a následně získané imunity. Většina obsahovala tzv. inaktivované viry, tj.mrtvé nebo silně oslabené nebo regulovaný obsah živých virů.....a přesto dochází i u těchto vakcín k nežádoucím účinkům. Z čím mám problém v případě této nové formy vakcíny je právě její rychlovyvinutí, rychlost klinických testů, krátká doba sledování možných vedlejších účinků v průběhu času......před masovým nasazením. Je to přeci jen jinak vložená informace pro imunitni systém a obavy jsou zřejmě na místě. A po píchnutí to vrátit pak už nejde. Nikdo se nechce stát nějakou vedlejší ztrátou. Ale svobodné rozhodnutí je jistě každého věc.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA