Do očkování proti nemoci covid-19 se senioři moc nehrnou, řada z nich narychlo vyvíjeným vakcínám nevěří
Ilustrační foto: ingimage.com

Do očkování proti nemoci covid-19 se senioři moc nehrnou, řada z nich narychlo vyvíjeným vakcínám nevěří

8. 1. 2021

Patří do nejohroženější skupiny, v níž dochází po nákaze nemocí covid-19 k nejčastějším i nejtěžším komplikacím, ale i k nejvyššímu počtu úmrtí. Přesto se lidé nad šedesát let až tak moc do očkování nehrnou. Alespoň ti z největšího portálu pro aktivní seniory.

koronavirus zdraví
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.6 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Hezká diskuze, taková mírumilovná a to se mi líbí :-) Osobně si vyhrnuji rukávy, když jdu mýt nádobí, přepírat jemné prádlo, vlastně před každou prací, u které rukávy vadí. Pohlazením po duši je pro mě, když se dílo podaří. Nerada spoléhám na dílo druhých ♥ ☼ :-)
Soňa Prachfeldová
Pane Vrbo, to nevadí , mě Vase upozornění pohladilo usmevne po duši.
Martin Vrba
Hlásání pro Havla Václava Kotase“: „Jste v jiném patře, hladit se můžete tam, kde jsou ty šunkové chlebíčky, tady si vyhrňte rukáv – zde se očkujeme!“ Konec hlásání.
Martin Vrba
Ve všem je potřeba hledat pozitivům. Starým lidem je potřeba poděkovat v každém případě. Těm starým, kteří se chtějí nechat naočkovat za to, že nebudou zatěžovat zdravotní systém a těm starým, kteří se nechtějí očkovat, za to, že nebudou zatěžovat důchodový systém.:)
Jitka Caklová
Paní Kotková, pokud názory druhých uvádíte jako pokrytecké, tak je nerespektujete, jak píšete. Vakcinaci jsem od počátku nevěřila a nevěřím ani dnes, kdy pan ministr dal na skutečné odborníky, "otočil" a uvedl, že i očkovaný může být infekční a virus šířit dál. Virus nezmizí a už vůbec se život nevrátí tam, kde byl před covidem. Přeji lidem, kteří v očkování vidí spásu na očkování čekají, aby se brzy dočkali. Stejnou volbu chci mít i já, očkovat se nedat.
Jana Kotková
Dobrý den,očkovat se dám hned jak to bude možné.Důvod?Chci aby se život vrátil tam ,kde byl před covidem.Chci navštívit své děti,které žijí v zahraníčí.I oni se dají očkovat,aby mohly přijet domů.Alibistické názory ,jako počkám jak se to vybrbí,nebo jaké budou následky jsou pokrytecké.Když budu taky čekat až se dají očkovat jiní a udělá to každý tak se konce nedočkáme!Konspirační teorie,o očipování,aplikacé jiných nemocí,vyhubení seniorů se musím smát,krom toho očkování je dobrobrovolné.Každý se musí rozhodnout sám.Názory ostaních repektuji.
Jaroslav Gabriel, sr.
Doufám jen, že se budu moci sám svobodně rozhodnout. To je pro mě zásadní premisa. Vždy jsem respektoval moudrost generací, starších. Graf to ukazuje dost jasně, i když si ho každý interpretuje podle sebe.
Věra Ježková
Honzo, díky za anketu a článek. Ta plichta mě docela pobavila.
Anna Potůčková
Díky za článek, díky za shrnutí ankety. Názor jsem nezměnila a jen co to bude možné a přijde na mě řada, dám se očkovat. Jsem diabetik, jsem obézní, trpím hypertenzí tak doufám že na vakcínu dlouho snad čekat nebudu.
Milan Milan
Přínosy očkování napříč generacemi snad nikdo nezpochybňuje. Používané vakcíny však fungovali na laicky řečeno tělu přirozeném způsobu získávání protilátek a následně získané imunity. Většina obsahovala tzv. inaktivované viry, tj.mrtvé nebo silně oslabené nebo regulovaný obsah živých virů.....a přesto dochází i u těchto vakcín k nežádoucím účinkům. Z čím mám problém v případě této nové formy vakcíny je právě její rychlovyvinutí, rychlost klinických testů, krátká doba sledování možných vedlejších účinků v průběhu času......před masovým nasazením. Je to přeci jen jinak vložená informace pro imunitni systém a obavy jsou zřejmě na místě. A po píchnutí to vrátit pak už nejde. Nikdo se nechce stát nějakou vedlejší ztrátou. Ale svobodné rozhodnutí je jistě každého věc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%