Do očkování proti nemoci covid-19 se senioři moc nehrnou, řada z nich narychlo vyvíjeným vakcínám nevěří
Ilustrační foto: ingimage.com

Do očkování proti nemoci covid-19 se senioři moc nehrnou, řada z nich narychlo vyvíjeným vakcínám nevěří

8. 1. 2021

Patří do nejohroženější skupiny, v níž dochází po nákaze nemocí covid-19 k nejčastějším i nejtěžším komplikacím, ale i k nejvyššímu počtu úmrtí. Přesto se lidé nad šedesát let až tak moc do očkování nehrnou. Alespoň ti z největšího portálu pro aktivní seniory.

koronavirus zdraví
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.6 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Mám trochu obavy: nikdy jsem se nenechala očkovat proti chřipce a taky jsem nebyla desítky let nemocná. Možná,že po očkování na covid budu zrovna ta,co onemocní...tak o to fakt nestojím! Čili,počkám si,až jak se to bude všechno vyvíjet,až skončí ten prvotní humbuk a "hyn sa hukáže"!
Danka Rotyková
Ať si to každý tozhodne sám. Jsem očkovaná od narození kvůli různým nemocem a jsem za to ráda. Pokud to bude možné, ihned si o vakcínu požádám.
Hana Řezáčová
Trochu (teda hodně) mi vadí zavádějící nadpis článku - nevěří "narychlo vyvíjeným vakcínám" ... Proč se to pořád píše a říká, když to není pravda?! Vědci se vývojem tohoto typu vakcíny začali zabývat v r. 2002, kdy se objevil SARS, v roce 2012 se přidal MERS - to jsou příbuzné patogeny. Když se objevil loni SARS -Cov -2, tak už bylo na čem stavět, navíc se do výzkumu nahrnulo plno miliónů dolarů, takže na posledních fázích výzkumu se podílely tisíce vědců ... To by, kruci, bylo, aby vše nešlo rychle vpřed! Co je důležité - klinické testy (tj. testy na dobrovolnících, které mají přísná kritéria) se nijak neošidily (ani časově, ani na počtu) a to by mělo konečný článek celé akce - tedy nás, příjemce vakcín, zajímat nejvíc ... A že je to byznys? No a co? Když něco vyrobím o co je zájem, tak si to přece nechám zaplatit - je jedno, jestli jsou to boty, auta, penicilin nebo očkovací látka ...
Martin Vrba
Já jen tedy jen krátce a jasně, abych nezdržoval frontu. Když mi portál pro aktivní důchodce zařídí okamžitě očkování, tak hned naklušu na gumách kamkoli. Mám cukrovku, léčím si vysoký tlak (obojí kompenzováno) je mi přes 65 a mám i stále smysl pro humor a bydlím v Praze. Už se mám obouvat? :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%