Ilustrační foto: ingimage.com
Do očkování proti nemoci covid-19 se senioři moc nehrnou, řada z nich narychlo vyvíjeným vakcínám nevěří
8. 1. 2021Patří do nejohroženější skupiny, v níž dochází po nákaze nemocí covid-19 k nejčastějším i nejtěžším komplikacím, ale i k nejvyššímu počtu úmrtí. Přesto se lidé nad šedesát let až tak moc do očkování nehrnou. Alespoň ti z největšího portálu pro aktivní seniory.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
8.1.2021 19:59
Jsem ráda, že mám právo se rozhodnout, zda vakcínu chci nebo ne. Právo mají také podnikatelské subjekty - letecké společnosti, kulturní zařízení, cestovky atd. rozhodnout, za jakých podmínek umožní využití svých služeb. A vynálezci a producenti vakcíny, která zachrání lidské životy, mají právo třeba na milionové zisky. A je fajn, že všichni máme právo sdělit svůj názor, aniž bychom za to byli perzekvováni. Dobré zdraví všem!
Eva Kopecká
8.1.2021 19:56
Četla jsem onehdy na některé diskusi řadu zajímavých, i když zcela protichůdných názorů. Jeden z nich mě zaujal. Očkovat v případě nedostatku vakcíny hlavně seniory. Prý proč. Zda argument jejich zranitelnosti je na místě. Protože oni nikam nemusí. My, co denně musíme do práce, jsme denně x krát vystavování možné nákaze. Dále. Jak vláda svádí nefunkčnost svých opatření na lidi. Že to nefunguje proto, že je nedodržují. Že to je diskutabilní, když evidentně nezabírá jak zákaz vycházení, tak vše, co je uzavřeno včetně škol. Že už není co nedodržovat....Lidí házejí vinu za tuto situaci na vládu a ta zase na ně.... Očkování nedůvěřuji. A to díky té masivní mediální masáži. Proč nás tolik přesvědčují, abychom se dali očkovat, máme snad dělat tzv. předskokany některým jiným zemím? Aby se vidělo, co to s námi udělá? Očkovat se nedám, pokud nebudu muset. A strašit lidí tím, že lidí z neočkovaných nebudou moci nikam chodit a jet. To je snad to poslední, ne?
Hana Lechmanová
8.1.2021 19:29
Jak může MUDr. Renáta Peterová tvrdit, že vakcína od Pfizera je vyráběna stejně jako všechny dosud vyvinuté vakcíny! Právě že není, takže se o ní ví málo. Je absurdní, aby se někdo nechal naočkovat, a stále musel pak nosit roušku, dodržovat odstup atp. Snad i toho má vakcína normálně zbavit!!! Pak bychom se k ní mnohem aktivněji stavěli... Ať říkají lidé něco o ochraně blízkých atp. jako o důvodu se nechat očkovat-ve skutečnosti každému pochopitelně především záleží na vlastním zdraví. Po očkování už z člověka nikdo vakcínu nedostane... a když k tomu působí jen napůl, nejistě, že můžete mít pořád těžký kovid akorát že snad díky ní neumřete, stále můžete být infekční, tak to mne tedy nepřesvědčuje..
Oldřich Uhlíř
8.1.2021 18:04
Už několik doktorů mi potvrdilo, že americká vakcína, co tady máme, je pěkné svinstvo a očkovat se nenechají. Počkají si na vakcínu z Anglie nebo z Ruska. Očkovat se rozhodně nenechám, nenechávám se očkovat ani proti chřipce a taky ji nedostávám. Ale kdo tomu věří, ať to do sebe klidně nechá píchnout.
Hana Řezáčová
8.1.2021 17:51
Pane Ppeet, 15:30 - vy a bratři Grimmové by jste si mohli podat ruce :-) , pohádky přece musí mít dobrý konec! Ten váš není ten správný. Viry se u mne v žádném případě neubytují, i kdyby měly jen chlebník ... Mám najatou ochranku (můj bdělý imunitní systém, vyškolený očkováním ) a ta pěkně každého vetřelce praští paličkou na maso po palici - takže celá partička virů nebude mít náladu a hlavně sílu se u mne ubytovávat (a ani u nikoho jiného) a stanou se ze všech bezdomovci ... Vy byste tím svým koncem popřel principy očkování a fungování imunitního systému ... Nejsem imunolog, ale co jsem "vypátrala", tak imunitní systém nezareaguje na viry na sliznici, pak už ano ...
Soňa Prachfeldová
8.1.2021 16:27
Viry navě
ky nevydrží, ani my ne ale pevně věřím, že vakcína nám pomůže opět plnohodnotně žít a zejmena my starší buďme ohleduplní k nasim dětem a vnoučatům, aby se o nas nemuseli bát, aby se nemuseli o nas starat, když se budeme porad bat covidu i očkování. A budeme se bát návštěv vnoučat i cestování ? Nene, máme velkou šanci a ja ji využiji bez váhání.
Jarmila Fialová
8.1.2021 15:46
Rozhodně má ale paní Řezáčová větší naději jako očkovaná,než mají ti neočkovaní - pak už je to vlastně "jejich blbost",že se očkoovat nenechali.
Hana Řezáčová
8.1.2021 14:38
K příspěvku pana Ppeetta, dovolte mi zjednodušení: Budu očkovaná. Půjdu někam do chumlu lidí a skočí na mne partička virů (neví, že jsem očkovaná). Zprvu se viry usadí v mém nosohltanu a budou se rozhlížet a plánovat si, že se u mne zabydlí a založí si rodiny ... V tom čase půjdu bez roušky dolů ke schránkám pro poštu, potkám souseda, který taky vyběhl jen tak nalehko (tzn. bez roušky) s odpadky. U schránek se dáme do řeči (budeme nadávat na vládu a to nám zabere dost času) a některé viry z "mojí partičky" si řeknou, že u souseda by to taky mohlo být dobrý, proč to tam nezkusit - a hups, skočí na milého souseda - ten ale není očkovaný, takže, posléze, si u něj skupinka virů pěkně zařídí domov ... Viry, které se rozhodly, že u mne zůstanou, se ale se zlou potáží, protože až se budou chtít ubytovat, tak zjistí, že byty nepronajímám a navíc vetřelce vyháním (jsem očkovaná) ... Takže - existuje teoretická možnost, že mohu, přesto, že jsem očkovaná, v určité fázi viry předat dál, proto - pokud bude epidemie ještě v proudu a bude málo lidí naočkovaných, tak je vhodné nosit i nadále roušku ... Není to ale důvod se nenechat naočkovat - to můžete taky nakazit ostatní ( a to v delším časovém úseku) a navíc sám onemocnět ... Ale je to na každém, jak se rozhodne.
Ján Zábranský
8.1.2021 14:16
Kdy se místo očkování a udržování víru pod rouškami propagoval pobyt v čerstvém vzduchu.....
Margita Melegova
8.1.2021 14:12
Nechame se ockovat oba, chybi nam styk s detmi a vnoucatky, predani nakupu pred vchodem je hrozne, kdyz nemuzeme ani obejmout milovane stvoreni.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA