Zkazil jsi mi život. Verbální agresivita je jev častý a nebezpečný
Ilustrační foto: ingimage.com

Zkazil jsi mi život. Verbální agresivita je jev častý a nebezpečný

9. 1. 2021

Tu nehodu jsme měli kvůli tobě, protože jsi chtěl jet na chatu. Kvůli tobě jsem tlustá, protože ti pořád vyvařuju. Kvůli tobě nemáme peníze, protože ses celý život flákal. Jsou lidé, kteří takové věty říkají zcela běžně. Život s nimi není snadný. Přesto nejsou sami, jejich blízcí často takové řeči snášejí.

psychika
Hodnocení:
(4.8 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Vrba
K nám do rodiny chodil neděli co neděli v 70. letech minulého století na návštěvu jeden pán, Pepa Smolík se jmenoval, s jeho ženou Gábi a ta toho svého chudáka manžela za údajnou neschopnost pořád hrubě urážela a při každé návštěvě jsme od ní minimálně dvakrát slyšely, „Proč jsem si já nešťastná nevzala Pištu Hufnágla!“, ale oni to spolu vydrželi celá léta a nerozvedli se, a nakonec se i provalilo, že ten Pišta byl „pěknej hochštapler“. Byla toho skandálu tehdy plná televize, určitě si na to také vzpomínáte, že? :)
Danka Rotyková
Článek jsem hodnotila vysoko, protože jsem nikdy nečetla tak holou pravdu tohoto druhu. Mám kamarádku, která si vzala muže, který se už tehdy projevoval jako hulvát. Když bylo jejich holčičce 8 let, už to nevydržela a rozvedla se. Naše mladé rodiny se navštívily pouze jednou, kamarádka to chápala. Vydržela ten ponižující teror dost dlouho, několik let brala antidepresiva. Dnes je spokojená samostatná seniorka. Naštěstí. A její ex se nezměnil, jejich dcera říká, že je to stále horší ... Já jsem až moc citlivá, nemohu být v přítomnosti takových lidí, a to se týká obou pohlaví. Přiznávám, že jsem si našla milého muže, a proto nejsem na hrubost, vyčítání a ponižování uzpůsobená.
Martin Vrba
Ovšem existují i výčitky, které jsou pravdivé: Já jsem se například hodně spravil až za těhotenství manželky. Tedy kvůli ní a dětem. :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%