Ilustrační foto: ingimage.com
Doteky jsou pro někoho léčivé, pro jiného otravné
11. 1. 2021
Pohlazení, objetí, letmý dotek. To jsou způsoby, kterými si lidé vzájemně vyjadřují náklonnost, lásku, přátelství, ale také třeba soucit či obdiv. Doteky jsou pro mezilidské vztahy důležitější, než si mnohdy myslíme. Ale pozor, stejně tak mohou být i nepříjemné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
13.1.2021 19:10
Já jsem zrovna z těch,co je jim dotek cizí osoby dost nepříjemný.Takže nepřipadá do úvahy masáž,to jsem zažila jednou v životě a bylo to tak protivné až nepříjemné,že jsem si jen říkala,aby už byl konec a nikdy více.Sahání po hlavě u kadeřnice strpím jen se sebezapřením,a na dotyky kosmetičky jsem si dost dlouho zvykala,než jsem to vydržela bez vnitřního odporu. Já se taky dotýkám jen mi milých a známých lidí,když už. A rozhodně si nemyslím,že mám smutnější život než někdo,kdo pořád osahává/je osaháván kdekým.
Iva Lišková
13.1.2021 10:02
Jak sladká je pusa od čtyřleté vnučky, když ještě nebyla covidová doba...Ještě že manžel smí!
Soňa Prachfeldová
13.1.2021 08:17
Každý ví , nebo by měl vědět, co je příjemné a co už až dotěrné. Milenecke a dětské doteky patří mezi. nejlepší. Nepříjemný je pocit, když někdo poda ruku lepkavou, studenou, to je požitek.
Jiří Dostal
12.1.2021 12:12
O vztahu dospělých k tělesným dotykům vypovídá nikoliv druhořadě bezstarostné či problematické dětství se specifickou mírou psychické deprivace.
Článek jde zábavně po povrchu tématu, paní Šenbergerová poukázala správně.
Martin Vrba
12.1.2021 06:21
Doteků existují desítky druhů, mezi ty příjemné, na které si pamatuji dodnes, patří první nesmělá pusa od spolužačky v 9. třídě, . . . . . . . pak to nekonečné líbaní s mou budoucí ženou v půl druhé v noci při čekání na noční autobus na Náměstí lidových milic, který nakonec nepřijel, a my v tom pokračovali cestou noční Prahou až domů, kde kolem nás kroužila „ovíněná“ paní a neustále nás okřikovala, že je to neslušné, že se prý dnes líbají jen blbci, jako je Husák a Brežněv. Mezi ty velice krásné doteky patřily o několik později ty, když jsem se naklonil nad „Husákovy děti“ - zapsané pod mou správu (mimina) a nechal se od nich „kopat“ a „fackovat“ do obličeje nožičkami a ručičkami - a oni se při tom zajíkaly smíchy - nezapomenutelná masáž. Pak existují i doteky pro normálního chlapa velice nepříjemné a uvedu jeden příklad za všechny, který vede o několik koňských délek před těmi ostatními, a to je prst v zadnici u vyšetření prostaty od doktora. To i takové nakopnutí při fotbale do zadku nebo i vedené z opačné světové strany, pokládám od chlapa za mnohem přijatelnější - mužnější i když za daleko fyzicky bolestivější :) A abych nekončil v těchto končinách tak negativně, tak mezi ty nejkrásnější doteky na světě patří přeci milenecké vzájemné doteky při sexu a tam je povoleno všechno, co je oběma příjemné.:)
Danka Rotyková
11.1.2021 19:19
Dříve jsem bývala dost uzavřená, ale časem se to změnilo. Kolem šedesátky jsem poznala nového nadřízeného. Byl o 19 let mladší než já, ale tak srdečný a milý člověk, že takového jsem za celý život nepoznala. Když se s vámi vítal třeba po 2 týdenní dovolené, bylo to jako přivítání po 20 ti letech. Jeho upřímné doteky nikomu nevadily, naopak.
Daniela Řeřichová
11.1.2021 18:05
Jsou mi sympatičtí srdeční lidé, ale k dotekům jsem ostražitá, do mé osobní zóny nenechám jen tak někoho vstoupit. Odtahuji se od širokých objetí a trpím, když se na mě někdo lepí v tramvaji. Každý to prostě máme nastavené jinak.
Vladislava Dejmková
11.1.2021 17:48
Moje největší překvapení v tomto směru bylo, když jsem přijela na brigádu do tehdejší NDR a v pondělí ráno na začátku směny se její vedoucí vrhal postupné na všechny zaměstnace a líbal je a potřásal každému rukou. Nemohla jsem si na to zvyknout. Asi jsem netýkavka.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA