Ilustrační foto: ingimage.com
Doteky jsou pro někoho léčivé, pro jiného otravné
11. 1. 2021
Pohlazení, objetí, letmý dotek. To jsou způsoby, kterými si lidé vzájemně vyjadřují náklonnost, lásku, přátelství, ale také třeba soucit či obdiv. Doteky jsou pro mezilidské vztahy důležitější, než si mnohdy myslíme. Ale pozor, stejně tak mohou být i nepříjemné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
11.1.2021 17:01
Poslední věta Jany níže je velice pravdivá...když mám u sebe své vnoučky a s jedním se začnu mazlit či ho lechtat, ostatní okamžitě přesuší hraní, stoupnou si do řady a vyžadují taky :-))
Jana Šenbergerová
11.1.2021 15:43
Pěkný článek. Jen proto, že jsem bývala netýkavka a u nás doma nebylo zvykem projevovat si sympatie dotýkáním, chápu dnes lidi, kteří to tak mají. Moje tchýně, které jsem nepadla do oka, měla ve zvyku na veřejnosti mě objímat a líbat, když u toho bylo obecenstvo. V soukromí byla jedůvka. Přesto právě ona byla člověkem, který mi usnadnil pochopení, že jsem člověk "dotykový". Neznám materiál vhodnější k dotýkání, než je lidská kůže. Děti, kterých se nikdo láskyplně nedotýká, mívají v dospělosti řadu psychických problémů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA