Celé týdny jsme se s kocourem těšili pozorováním veselých sýkorek, které k nám na lodžii létaly do krmítka. Potom je objevili holubi. Blýskavá cédéčka zavěšená na šňůrách je neodradila, divoce se dobývali do krmítka a sýkorky odehnali. Musela jsem nakonec dát krmítko pryč a milé sýkorky už nás skoro nenavštěvují.
foto: autorka
Příběh na 50 slov: Krmítko
29. 12. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
29.12.2020 09:58
Irčo, bezva; fotky se ti povedly. Holubi jsou potvory, nemám je ráda. Hlavně proto, že mi znečišťují balkon a na jaře a v létě se snaží si na něm vybudovat hnízdo, které musím průběžně ničit. U Karla na balkoně je pro sýkorky krmítko. Holub tam naštěstí zavítá jen výjimečně.
Irena Mertová
29.12.2020 09:50
No jo, holubi mají též hlad. Ale já je krmit nebudu, mimo jiné je to u nás i zakázané domovním řádem. Zuzko, kocour si docela zvykl, zdá se mi, že líp než já... ale sýkorky už chodí jen na ty koule, a to málokdy , krmítko jsem dala pryč - vždyť vidíte na fotkách, ti zběsilí holubi byli pomalu větší než krmítko.
Alena Tollarová
29.12.2020 09:21
To jsou ale potvory. U nás po odchytu zatím moc holubů není, než se zase rozmnoží. Ale na krmítko chodí hrdličky a taky mě štvou. Z malých ptáčků bohužel jen vrabci a sýkorky, ale ráda je pozoruji.
Zuzana Pivcová
29.12.2020 09:17
Pamatuji si, že když byl archiv ještě na Invalidovně, létala k nám v zimě spousta ptáčků z blízkých žižkovských strání. Sypaly jsme jim krmení, ale jim zase všechno vzaly nenasytné hrdličky. No jo, taky měly hlad. Irčo, pro kocoura to musí být druhá televize! Jak si zvykl v novém domově? Moc hezké, děkuji!
Anna Potůčková
29.12.2020 08:06
Jsou to prevíti....A to jak holubi, tak také hrdličky, které zase načapala já u krmítka určené pro sýkorky a jiné drobné ptáčky. Asi neví, že sypeme hlavně zrní těm malým ptáčkům. Jsou to nevychovanci :-)
Daniela Řeřichová
29.12.2020 08:02
Děkuji za milý příběh. Pozorovat sýkorky u krmítka je zábavnější než televize.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 43. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat památkám kulturního světového dědictví zapsaných na seznam UNESCO.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu