Manželé Uğur Şahin a Özlem Türeci. Vědecký pár, který stojí za vývojem nové vakcíny. FOTO: wikimedia.org
Pozor, vakcína. Aneb proč lidé věří dezinformacím a riskují životy
22. 12. 2020Vakcínu proti covidu ještě nemají vyzkoušenou a už by to zkoušeli na nás. Vakcína vyvíjená na univerzitě v Oxfordu změní lidi v lidoopy, protože laboratoře pracují s virem vyskytujícím se u šimpanzů. Vakcínu si zaplatil Bill Gates, aby nás zotročil. Tyto poplašné zprávy kolují internetem a lidé jim věří.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martin Vrba
30.12.2020 01:23
Paní Caková, nevím od jakého klasika pochází původně ten citát "Čím toho člověk ví víc, tím smutnější mu připadá svět". Já ho znám až z doby, kdy nás „formovali“ Nedvědi (vložil bych sem link na tu písničku, ale nevím, zda se to tu smí) a určitě asi neznamená, že by pro štěstí člověka by bylo nutno oslavovat blbost. Také vím, že nesmíme brát vždy „klasici“ doslova. Když například řekl Sókratés to své: „Vím, že nic nevím“, tak se nepřiznával ke své blbosti, ale skláněl se ke všemu, co bude později teprve objeveno a uvědomoval si, že ač toho dost věděl, že z hlediska budoucna je to velice málo a snad dokonce i nad tím vším, co už věděl, i pochyboval. Ale máte pravdu v tom, že i „JÁ“ se někdy takhle občas probudím a hraji si ještě na blbějšího, než jsem a kouknu se třeba na počítač očima, když mi bylo třeba deset a sestavil jsem si první malé rádio a náhle mi vedle něj někdo postavil dnešní malý stolní počítač s pokyny pro jeho ovládání. A já jsem náhle štěstím bez sebe, co to mám před sebou za zázrak, vždyť ostatní mají počítače jen se setinovým výkonem, které zabírají celý velký sál. A když se z toho vzpamatuji, tak si řeknu: „Na co si pořád stěžuješ, vždyť Ty žiješ v době, o které lidé jen snili, žiješ si v relativním blahobytu. Společnost ve snaze po rovnosti všech „postoupila“ možná až k vlastnímu zesměšnění (snad ne ke sebezničení), jak do detailu to vzala. No – pořád ale lepší, než kdyby se vydala opačným směrem, tak si toho světa užívej, ale „nepřežer“ se toho všeho a zachovej si chladnou hlavu a snaž se užívat všech vymožeností vědy a důvěřuj všem, kteří kráčejí před tebou a vedou tě, protože jsou chytřejší, ale koukej se jim alespoň na ruce, když jim nevidíš do hlav. Člověk totiž neví všechno a i ty nejlepší myšlenky se mohou zvrhnout v největší svinstvo na světě, ale při všem si zachovávej stále humor, atd.“ Pak si udělám snídani, vezmu si své prášky a jdu si ještě lehnout a nepřekážím těm, kteří musí jít pracovat. :) A očkovat se tedy rozhodně nechám, protože jsem vždy zastával opačný názor, než je v tom vašem citátu, podle mne je tedy člověk více veselejší, čím více toho ví a ne opačně. Veselý neznamená blbý, jak si mnoho lidí i dnes myslí. K vynálezu vakcíny tedy nepatří pesimismus a pomluvy, ale výkřik Heuréka! Výrok prý pronesl starořecký učenec Archimédés ze Syrakus, který podle Plutarcha utíkal nahý po ulicích tohoto města křiče „Heuréka! “ poté, co ve vaně přišel na Archimédův zákon. Od těch dob se tento výkřik používá k vyjádření radostného nadšení nad vyřešením těžkého úkolu nebo při nějakém významném poznání či objevu.(Wikipedie). Mějte se moc hezky paní Caková a snad jsem vás alespoň pobavil, když už nepřemluvil k očkování. :) :)
Jitka Caklová
29.12.2020 11:51
Pane Vrbo, "čím toho člověk ví víc, tím smutnější mu připadá svět". Vyjadřuji pouze své pocity z děje, který se právě odehrává "o nás, bez nás". Jsem daleka skutečnosti, že bych měla pravdu, nechť má každý svoji. Nevím kolik lidí si přečetlo rozhovor (17:07), ale kreslený vtip, v závěru tohoto rozhovoru, vystihuje mnohé. Dostalo se mému sluchu, že v Německu se mu říká "důchodová reforma" :-(
Martin Vrba
29.12.2020 10:42
Paní Caklová, máte naprostou pravdu, nechápu proč chtějí odmítače očkování registrovat a protože je jich už moc, tak to budou trasovat i podle telefonního seznamu, netušíte proč?
Jitka Caklová
28.12.2020 17:07
Nemám nic proti lidem, kteří ve vakcinaci vidí spásu. Dát se očkovat je přece svobodná volba a stejnou měrou by měla být i svobodná volba nedat se očkovat. Na rozumné otázky existují i rozumné odpovědi: https://blog.aktualne.cz/…497
Martin Vrba
27.12.2020 21:19
Děkuji z celého srdce všem, kteří se nechtějí očkovat a doufám, že ve svém postoji budou skálopevní až do posledního dechu a vydrží ten neomluvitelný nátlak vlády a nenechají se „ukecat“ a umožní tak těm, kteří to chtějí, aby se na řadu dostali dříve, tedy i já.:) :)
Hana Řezáčová
25.12.2020 21:55
Paní Pokorná, dostal se mi do ruky článek prof. Widimského, děkana 3. LF UK, který píše: Do studie (Pfizer/BioNTech) bylo zařazeno 43 448 osob a to jak zdravých, tak s řadou chronických nemocí (plicní choroby, cukrovka 2.typu, hypertenze, prodělaný infarkt myokardu nebo mozková příhoda, obezita). 42% osob bylo ve věku nad 55 let ... Výsledky jsou tedy použitelné jak pro očkování mladších dospělých osob, tak i pro očkování seniorů ...
Marie Novotná
25.12.2020 13:35
A je to tady, že vás to baví. Míchat politiku s vakcínou? Zajímavá směsice a jak je vidět i pobavila. Jsem v,, centru dění "pres den. Vidím lidi s Covidem a každý má jiný průběh. Když už se zdá, že bude s Rendisivem dobře, dotyčný zemře. Proč? Nebudu vypisovat pocity a uvahy lékařů, neboť tady je to zbytečné. Každý si háji tu svojí pravdu a nepřipustí něco jiného. Vsem přeji, aby poznali,sami, kde je pravda. Já to dosud nevim, ale po prodělanem Covidu, ani vědět nechci. Co má přijít, tak přijde, ať se branime nebo ne. Kdo ke přesvědčen, tak mu půjde naproti i kdy ho drželi. A naopak. Přeji celému íčku, ale i lidem všem, aby byl konec zadlužování naší republiky a deti i vnoučata mohli užívat života plnými doušky ve zdravi a nemuseli splácet dluhy svých předků. Jak finanční tak zdravotní.
Oldřich Čepelka
25.12.2020 12:28
P.Beranová,dost jste mne rozesmála, ale také polekala.Z nikoho jsem blbce nedělal, jak píšete, možná se vám oni tak jeví podle svých námitek, ale je to směs neinformovanosti a neopodstatněných předsudků.Nemám nekritický pohled, naopak,sleduji dlouhodobě odborné publikace, nejrůznější studie a porovnávám a vidím taky, že v odborné veřejnosti se nikdy neobjevuje zamítání vakcín. do textu jsem dal aspoň několik příkladů studií, znám jich mnohem víc.Jako sociolog naopak chápu, proč lidé jednou volili Hitlera, jiní lidé Gottwalda a teď zas jiní odsuzují vakcínu.Chápu ty postoje (to zas vakcinolog asi tolik ne).Neměl jsem „na tom postavenou firmu“ a nedostal jsem teď ani korunu, jak naznačujete.To jako od koho?Všimněte si, že vršíte jen osočení, pochybnosti, maximálně nějaké názory, ale žádná fakta k věci.Plivnout se dá na internetu i na velkou dálku, já taky netvrdím, že jste Putinova placená agentka, jejímž úkolem je rozeštvávat lidi, vytvářet nejistotu a odrazovat slušné lidi od očkování.
Lenka Kočandrlová
24.12.2020 15:24
Proč neukážou v TV tu britskou starou paní,co si nechala jako první píchnout ??? Možná by nám řekla,jak je jí dobře,možná něco jiného....Každé očkování mělo a určitě bude mít své oběti,to je jasné,asi jako u každého léku je letáček s různými možnostmi reakce na něj....Já osobně nesnáším jakékoliv píchání jehlou do mne,tak si počkám,až jak se to osvědčí. Včera mi jeden mimozemšťan vnuknul myšlenku,že jako všechno má svůj začátek,vrchol a konec,tak i ten covid dopadne. Je jen otázka, jak to bude dlouho trvat...No,kdysi ve středověku,když řádil mor,tak se potom stavěly morové sloupy a děkovalo se,že mor v městě příliš neřádil.Co budeme stavět my,až.....???!!!
Milan Milan
24.12.2020 11:22
Pan Čepelka popsal princip vakcinace, dokonce nastínil i podstatu nového typu vakcin, ale???? To jsou však běžně prezentované informace provázející proticovidovou očkovací kampaň US vakcinami. Obavy lidí naprosto sdílím. Vakciny s informací pro DNA jsou novým typem vakcín, není to klasika s oslabenými či umrtvenými "bacily" vpravenými do těla. Doba na klinické ověření "hrátek s DNA" je opravdu krátká, a žádná zelená cesta nezkrátí reakční čas organismu. Taky by mně zajímalo zda do DNA buňky vpravený "informační protein" nezačne v budoucnu žít v lidském těle vlastním, nechtěným životem. Mimochodem vakcíny Astry a Johnsona.... údajně pracují klasicky, čili pracují s oslabenými viry a rýmové viry jsou použity pouze jako nosiče. Taky proběhla v médiích informace, že briská Astra prý navázela spolupráci s ruským sputnikem??? Takže očkování je jistě cesta, ale spěch určitě není na místě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA