FOTO: autorka
Vzpomínka: Čas darů
22. 12. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
26.12.2020 10:05
Děkuji moc za vaše vzkazy a jsem ráda, že jsem s vámi. Přeji všem klidné dny v neklidné době.
Alena Vávrová
23.12.2020 00:09
Danuško, mnohé jsem si při čtení tvých řádků připomněla, děkuji a přeji krásné vánoce ♥.
Soňa Prachfeldová
22.12.2020 21:20
Pokoj lidem dobré vůle - ano važme si darů, kterých se nám dostalo, na rozdíl od těch, kteří mají velké trápení a špatný osud. Přeji požehnané svátky Danielo.
Lenka Kočandrlová
22.12.2020 13:39
V dětství jsme byli s bratrem hodně zvědaví,co dostaneme pod stromeček,a tak jsme prohledávali skrýše a skoro všechno našli.Na Ježíška jsme nebyli naučeni,vždy jsme věděli,že to nadělují rodiče,tedy spíš máma. Pod stromkem jsme se tvářili nadšeně,protože jsme byli rádi,že ty věci tam ddopravdy jsou. Brusle jsem nikdy nedostala,byli jsme dost chudí,jen brusle na kličku,co se přidělaly na křusky. Atmosféra doma bývala krásná,stromek až do stropu (3m),po bytě teplo (přes týden se topilo jen v kuchyni ve sporáku),těšili jsme se na čokoládu z kolekcí a na cukroví (nedostávali jsme skoro žádné sladkosti běžně) a nejvíc pro nás byla hra s kamennými stavebnicemi po pradědečkovi.Do toho ta vůně jehličí,pečení,jídla do sytosti (jinak bývalo všeho jen taktak,např. 1 kuřátko-nadívané pro 6 osob),nemuseli jsme nic dělat,celý den po Štědrém dnu v pyžamu...Táta byl doma..(jinak se vyskytoval jen pozdě večer,když už jsme spali,nebo v neděli....).Idyla,viděno s odstupem cca 55 let.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA