Ilustrační foto: ingimage.com
Mýty, které kazí dlouholetá manželství. Nevěřte jim
28. 12. 2020
Malá nevěra vztahu neuškodí. Už jsme si všechno řekli. Víme jeden o druhém úplně všechno. Manželství je vždycky časem nuda. Mnoho lidí považuje některý nebo všechny tyto výroky za nedílnou součást dlouholetých partnerských vztahů. Jde však o mýty. A ty bývají nebezpečné. Tady je několik z nich.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Divišová
31.12.2020 18:33
Příspěvek se mi moc líbí. Pravdivě popisuje , v čem je podstata dlouholetých manželství. Každé manželství za dobu svého trvání naráží na různá úskalí. Právě překonání překážek spolu v ruce s odpovědností upevňuje vztah. Samozřejmostí je, že si jeden druhého váží. Žádné podrazy, žádné podvádění. A důležitá je i tolerance. Obzvlášť v tom případě, kdy máme každý z nás odlišné zájmy. Já třeba léta jezdím k moři s kamarádkou. Můj muž slunce a teplo nesnáší. Raději něco kutí. Vztah nám drží přes 48 let a doufám, že nám ještě dlouho vydrží.
Soňa Prachfeldová
31.12.2020 07:51
Je hezké, když manželství vydrží pomalu na věky a přesto funguje. Někdy je to sázka do loterie a tam je výhra znacne nepravdepodobná.
Milan Pepo
29.12.2020 07:26
Myslím, že v každém dlouhodobém vztahu jsou občas ve všech oblastech života dny jasné a dny zatažené. Vždycky říkám podle čeho poznáme, že máme někoho rádi. No podle toho, že se nám po něm stýská. Tátovi je osmdesát pět let. Je naprosto soběstačný, ale když máma odjede hlídat na pár dnů pravnučky tak druhý den už táta chodí jak tělo bez duše. A máma? Jednou přede mnou tátovi něco ostřeji odsekla. Řekl jsem jí na to, ať toho nechá protože přijde den , kdy bude v noci v ložnici sama brečet do polštáře a prosit Boha, aby vrátil tento den a ona svá slova tátovi mohla vzít zpět.
;-)
Iva Kaucká
29.12.2020 00:41
Také jsem si tím prošla nedávno a konečně jsem se odhodlala zrušit po 38 letech naše nevěrami pokažené partnerství s mužem, co si pořád chtěl něco dokazovat.
Martin Vrba
28.12.2020 14:35
Na nevěru v podzimu života se musíme podívat vždy individuálně. Pokud k ní dojde u starších partnerů, tak se musí posoudit, zda příčinou bylo náhlé poslední milostné vzplanutí k novému partnerovi, nebo se jedná o něco horšího, tedy o první náznaky sklerózy. Řečeno jednoduše, že dotyčný (dotyčná) už svého partnera nepoznává. :)
Václav Soukup
28.12.2020 14:26
Velikej hřích je běhat za jinejma, leč - máš li kapičku štěstí, nikdy to na tebe nepraskne !
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA