Malý Honzík. FOTO: autor
Ten čas vánoční
19. 12. 2020Až stydlivě skryté všetečným zrakům návštěvníků visí za dveřmi mé pracovny staré housle. Visí tam už léta, hned vedle mosazného gongu, který krásně zazvoní pokaždé, když do něho nechtěně bouchnu otevřenými dveřmi.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Tomáš Staníček
31.12.2020 09:40
Jako Vy máte housle, máme my cinkající andělíčky (dnes andělské zvonění), které můj dědeček zakoupil při narození mé maminky (1932) jako špici na vánoční stromeček. Mají své místo na skříňce v obývacím pokoji a o Vánocích zdobí naše jesličky. Evokují mé vzpomínky. (Viz vánoční fotosoutěž).
Jitka Chodorová
22.12.2020 10:55
Krásné vzpomínky, pěkné fotografie a myšlení autora, které se velice podobá tomu, co jsem prožívala v dětství já s bratrem. Díky naši rodiče i prarodoče, díky Vám. Honzo zdravím a rozumím.
Martina Růžičková
21.12.2020 19:42
Moc hezké vánoční vzpomínání. Můj tatínek hrával o Vánocích koledy na klavír a já s mámou zpívaly koledy. Maminka krásně, já falešně. Nějak jsem se po nich nevyvedla... :-)
Alena Vávrová
20.12.2020 23:09
Hezké, Jendo, dík. Můj táta taky na vánoce hrával na housle - Narodil se Kristus Pán - a my s maminkou jsme u stromečku zpívali. Uvědomila jsem si až zpětně, že tehdy jako dítě jsem to ještě neuměla docenit.
Anna Potůčková
20.12.2020 12:01
Krásné vánoční vzpomínky a možná také i rozjímání. Každá generace si něco odnáší z předešlé generace do svého života, něco přidá a jsou další tradice.
Soňa Prachfeldová
20.12.2020 07:27
Opět kouzelné vzpomínky, které jsou součástí našeho životě a díky za ně. Milující lidé okolo nás, nám pomohli na cestu životem, když jsme si již vyslápli sami, vracime zase naším milým a tak to má být.
Jan Zelenka
20.12.2020 00:50
Přátelé, děkuji za vaše ohlasy. ještě, že přijede na Vánoce dcera. Nebudu sám.
Eva Mužíková
20.12.2020 00:41
Krásný návrat do doby našeho mládí, zbyly už jen vzpomínky. Jsem ráda, že v rodině mého syna se stále dodržují vánoční tradice, včetně zákazu odejití od stolu v době štědrovečerní večeře, obdarování zvířátek a hry na Ježíška pro osmiletou vnučku Rozálku. Já pro dospělé vyrábím malinkatá pouzdra s rybí šupinou, i když v posledních letech si o ně musím říci u prodejců kaprů ve městě. Každým rokem si přeji, aby tradici odpolední štědrodenní procházky provázel čerstvě napnutý sníh. Snad letos???
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA