FOTO: autorka
Vánoční příběh o rodinném štěstí
18. 12. 2020Je předvánoční doba, doba Adventu a to je ten čas, kdy se více než jindy vzpomíná na naše milé, kteří již nejsou mezi námi. Vzpomínám na moji babičku a dědu, s kterými jsem bydlela od svého narození i s mojí maminkou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
18.12.2020 23:21
Časy i lidi se mění, ale to zásadní pořád zůstává. A já jen doufám, že i na mne budou jednou má vnoučata tak hezky vzpomínat, Soňo, jako jsi to napsala ty...dnes jsme i s dědou s našimi dvěma hrála v parku mezi stromy Škatulata, hejbejte se, řvaly nadšením a kolemjdoucí si určitě mysleli, co to ty chudinky mají za potrhlou babičku :-))
Dana Divišová
18.12.2020 22:35
Soňo, to je tak krásný článek, takové krásné vyznání babičce a dědovi. Tu dobu mám ve vzpomínkách také. Taky nám komunisti zabrali dům. Bydleli jsme čtyři v 1+1, babička s dědou na společné chodbě taky tak, na stejné chodbě byl i byt s přidělenými nájemníky od výboru, obchod v přízemí zabral Pramen. Na chodbě WC a umyvadlo s vodou, která v zimě občas zamrzla. Na Štědrý večer jsme večeřeli společně, nejdřív byla modlitba, pak večeře. Taky na tu dobu ráda vzpomínám. Krásné svátky.
Alena Tollarová
18.12.2020 20:53
Napsala jsi, Soňo, krásnou vzpomínku na své prarodiče. Oni jistě tam nahoře vědí, že na ně vzpomínáš s láskou. Já jsem bohužel ani jednu babičku ani jednoho dědu nepoznala, všichni odešli příliš, příliš brzy.
Věra Ježková
18.12.2020 20:36
Soni, děkuji ti za hezký, sladkobolný příběh. Hezké Vánoce tobě a tvým blízkým.
Alena Várošová
18.12.2020 18:24
Soni,milé vyznání těm,kteříí tu nejsou mezi námi. To co oni ti dali vracíš svým dětem a vnoučatům.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA