FOTO: autorka
Vánoční příběh o rodinném štěstí
18. 12. 2020Je předvánoční doba, doba Adventu a to je ten čas, kdy se více než jindy vzpomíná na naše milé, kteří již nejsou mezi námi. Vzpomínám na moji babičku a dědu, s kterými jsem bydlela od svého narození i s mojí maminkou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
18.12.2020 15:35
Soňo, krásné vzpomínky. Mám podobné, byla jsem do 6 let s babičkou, s dědou jenom do 4, brzy mi zemřel. Po válce moc toho nebylo, ale o to bylo vice lásky.
Jana Šenbergerová
18.12.2020 15:27
Soni, kdybych byla tvoje Oma, tetelila bych se teď blahem. Hezky vracíš, co ti bylo dáno. Kéž by to tak fungovalo vždycky.
Anna Potůčková
18.12.2020 14:46
Soni nádherný a láskyplný článek, za který děkuji! Také mám nějaké vzpomínky na své prarodiče, kteří ale si nás moc jako děcka neužili a my jich také ne. Rodiče se brali ve vyšším věku a toto je hlavně důvod, proč jsou vzpomínky jen útržkovité. Doba tehdy byla spíše o chudobě ale přijde mně že byla bohatá láskou.
Eva Mužíková
18.12.2020 13:22
Soni, děkuji Ti za milé zavzpomínání. ...Můj syn často vzpomíná na moji maminku, která byla pro něj ta " práva babička", se hřebínky ve vlasech a vždy s vlídným slovem v každé situaci. A já se přiznám že mu rozumím. Můj věk a dvě vnoučata ze mne babičku udělal, ale mým životním stylem se té vysněné babičce nepodobám. A opravdu bych chtěla mít ty krásné bílé vlasy sepnuté do hřebínků, třeba i šatovou zástěru a působit laskavě jako ta moje maminka. Ale doba je jiná, jsem jaká jsem. O mém opravdovém stáří vypovídají alespoň hluboké vrásky na mé tváři.
Jindra Hubačová
18.12.2020 12:04
Soničko , krásné a dojemné vyznání, které mě donutilo se také vrátit zpět a vidím , že jsme to měly velice podobné . Též zůstávám vděčná svým starouškům a děkuji za jejich starost, péči a lásku , které se mi od nich dostávalo.
Daniela Řeřichová
18.12.2020 11:11
Dojemné vyznání úcty, lásky a vděčnosti. Dříve byla větší rodinná soudržnost a jak je patrné z Vašeho článku, to pouto přetrvá navěky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA