Ilustrační foto: ingimage.com
Předstíraný úsměv nikomu náladu nezlepší. Spíše naopak
14. 12. 2020
Úsměv, kterému se říká od ucha k uchu. Na otázku ‚jak se máš‘, odpověď ‚skvěle‘. A to i za situace, kdy se cítí mizerně. Tak se chovají zastánci teorie, že s dobrou náladou se životem kráčí lépe. Někoho naopak takový přístup k životu štve, označují ho za falešný.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Antonín Nebuželský
14.12.2020 14:12
Někdo se usmívá například, když je v rozpacích. Když jsem byl dítě, měla maminka kamarádku" němku, jedinou neodsunutou ve vesnici, se kterou se někteří báli mluvit, někteří neuměli německy, jako já. A když jsem šel v maminkou a potkali jsme paniForstovou, tak se jmenovala, nerozuměl jsem ani slovo, a proto jsem se, asi přihlouple, usmíval. A paní si myslela, že se jí nějak vysmivam, prostě byl jsem podezřelej:-)
Asi jsem trochu mimo téma, ale vždycky si na to vzpomenu.
Jana Hošková
14.12.2020 13:29
Samozřejmě, když se člověk směje, když je mu do smíchu nebo má z něčeho radost, je to rozhodně normálnější než od rána nasadit "keep smiling" a vytrvat s tím až do večera. Na druhou stranu obdivuju vlastně lidi, kteří dokáží tvrdit opak toho, co cítí, já to totiž zásadně neumím...
Marie 00000
14.12.2020 13:01
Je pravda, že mít "bezdůvodně" úsměv na tváři je v očích těch škarohlídů čistá provokace :) :) Ale ať se člověk směje, nebo mračí, čas ubíhá stejně. Akorát úsměv vypadá líp. A starosti stejně nikdo nevezme ani zadarmo....
Hana Řezáčová
14.12.2020 12:31
Já mám ráda lidi usměvavé, příjemné, beroucí drobné strasti života s nadhledem a humorem. Mne úsměv vždy potěší, rozhodně v něm nevidím nějakou faleš a předstírání - možná má někdo velké starosti, ale nechodí s nimi " na trh" a nechce ostatní obtěžovat, ono mračení, mrzutá nálada stejně od starostí neuleví ... Mám, ale pocit, že se lidé u nás opravdu usmívají málo ... Já bych dala do jednoho pytle americké úsměvy, které se nám zdají "až moc" a naše "rohlíky dolů" , zatřepala a vytáhla úsměvy tak akorát :-)
Rostislav Mraček
14.12.2020 10:55
Přečetl jsem se zájmem, i když mám jakousi nedůvěru ke všem těm americkým odborníkům a jejich výzkumům. A obdivuji autorku, co všechno dokáže prostudovat.
Marie Faldynová
14.12.2020 08:55
Já bych řekla, že každému je nějaké chování přirozené. Někdo švitoří, někdo je vážný, v obchodě je na místě být příjemný. Cizinka se mne ptala, proč jsou u nás prodavači tak protivní. Když jsem byla v její zemi, prodavači se tam věnovali každému, i když si šel koupit maličkost a fronta dalších zákazníků to považovala za samozřejmé. Těžko se to dá předstírat. Když někoho baví prodávat, nebude se u toho tvářit jako zaměstnanec pohřebního ústavu.
Jana Šenbergerová
14.12.2020 08:55
V tomto případě plně souhlasím s názorem psychologa Paula Eckmana. Není jediný, kdo došel k podobnému poznatku. Kdybych měla i za úsměvem hledat špatné úmysly, tak by toho hezkého na světě moc nezbývalo. Patřím k těm, kteří vypadají utrápeně, i když je jim veselo a jsou v pohodě. Mám kamarádku, která si libuje ve starostech a často od ní slýchám větu: "Dnes ale vypadáš zdrchmaně, hned je mi líp." Vím, že co pošlu, to se mi vrátí. Raději jsem za "idiota". S širokým úsměvem se těším na následující příspěvky. Především na ty úsměvné. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA