FOTO: Helena Přibilová
Argentinské příběhy: Nestor Bercovich – přátelství na celý život
7. 12. 2020Psal se rok 1985. Můj manžel byl na ulici nedaleko Pražského hradu osloven dvěma mladými, exoticky vypadajícími cizinci. Byli to manželé, kteří se z Francie vypravili do východní Evropy hledat ztracené příbuzné Nestora, jehož rodina měla kořeny na Podkarpatské Rusi.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
1.2.2022 16:23
Tak trochu vám závidím vaše krásné zážitky a ráda je s vámi sdílím. Díky.
Eva Mužíková
12.12.2020 22:22
Paní Heleno, článek jsem si přečetla dvakrát. Nejdříve jedním dechem, pak, po prohlédnutí nádherných fotek, pomalu podruhé. Přestože jsem se vším co mi můj život přinesl téměř spokojená, příznám se. Lidem jako Vy, kteří měli možnost poznat jak krásně je i v jiných končinách tak nějak tiše závidím. Přeji Vám hodně dalších cestovatelskÿch zážitků o kterých se s námi určitě opět podělte.
Soňa Prachfeldová
12.12.2020 09:25
Pan Heleno máte nádherné zážitky z cest, přeji, ať ještě hodně poznáte. Při Vašem krásném líčení cítím malý smutek, že tohle nikdy nezaziji. Ale každý žije, jak to jde a děkuji, poutavé.
Jarmila Komberec Jakubcová
9.12.2020 08:44
Velmi hezký článek o místech kam už se nepodívám. Jsem ráda, že jsem před covidem hodně cestovala. Je na co vzpomínat. Ráda na Jižní Ameriku vzpomínám, nejvíc mi zaujala Brazilie.
Helena Přibilová
8.12.2020 20:54
Děkuji vám všem za milé komentáře. To mě povzbuzuje k tomu, abych pokračovala v psaní dalších cestovatelských článků.
Svatava Páleníková
8.12.2020 11:39
Už jsem zde psala, jak se vždy těším na vaše další poutavá vyprávění z cest. A opět jste nezklamala. Zajímavé informace, pěkně popsáno, krásné fotky, děkuji.
Jan Zelenka
7.12.2020 19:15
Paní Přibylová, užíváte si světa a to je moc fajn. Kraj, o kterém píšete, znám pouze z knih, zejména z Verneovek. Pro mne bylo na našich cestách nejzajímavější, kromě kulturních a přírodních památek, poznávání života lidí. Ještě rád bych se někam podíval, snad něco vyjde. Máte krásné zážitky.
Daniela Řeřichová
7.12.2020 17:35
Paní Přibilová, moc děkuji za další poutavé vyprávění. Máte úžasný dar přiblížit své cestovatelské zážitky velmi čtivou formou, kde se snoubí fakta s osobními vjemy. Argentina má velmi pohnutou historii, nádhernou přírodu a zdá se mi, že lidé mají podobnou mentalitu jako v Brazílii. Líbila se nám tam i jejich barevná architektura, jedno, zda domečky nebo chrámy, a silný vztah lidí k přírodě a jejím darům.
Jitka Hašková
7.12.2020 16:18
Moc krásné, to je dobře, že jste si to užili. Ta jižní Amerika by mě lákala, byla jsem jako 14 -letá v Montevideu, v červenci a v srpnu, čili v jejich zimě. Už mám moc velké cestovatelské problémy, tak se toho musím vzdát. Jsem moc ráda, že jsem si mohla přečíst váš článek a prohlédnout krásné fotky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA