Argentinské příběhy: Nestor Bercovich – přátelství na celý život
FOTO: Helena Přibilová

Argentinské příběhy: Nestor Bercovich – přátelství na celý život

7. 12. 2020

Psal se rok 1985. Můj manžel byl na ulici nedaleko Pražského hradu osloven dvěma mladými, exoticky vypadajícími cizinci. Byli to manželé, kteří se z Francie vypravili do východní Evropy hledat ztracené příbuzné Nestora, jehož rodina měla kořeny na Podkarpatské Rusi.

Cestopisy Heleny Přibilové
Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Tak trochu vám závidím vaše krásné zážitky a ráda je s vámi sdílím. Díky.
Eva Mužíková
Paní Heleno, článek jsem si přečetla dvakrát. Nejdříve jedním dechem, pak, po prohlédnutí nádherných fotek, pomalu podruhé. Přestože jsem se vším co mi můj život přinesl téměř spokojená, příznám se. Lidem jako Vy, kteří měli možnost poznat jak krásně je i v jiných končinách tak nějak tiše závidím. Přeji Vám hodně dalších cestovatelskÿch zážitků o kterých se s námi určitě opět podělte.
Soňa Prachfeldová
Pan Heleno máte nádherné zážitky z cest, přeji, ať ještě hodně poznáte. Při Vašem krásném líčení cítím malý smutek, že tohle nikdy nezaziji. Ale každý žije, jak to jde a děkuji, poutavé.
Jarmila Komberec Jakubcová
Velmi hezký článek o místech kam už se nepodívám. Jsem ráda, že jsem před covidem hodně cestovala. Je na co vzpomínat. Ráda na Jižní Ameriku vzpomínám, nejvíc mi zaujala Brazilie.
Helena Přibilová
Děkuji vám všem za milé komentáře. To mě povzbuzuje k tomu, abych pokračovala v psaní dalších cestovatelských článků.
Svatava Páleníková
Už jsem zde psala, jak se vždy těším na vaše další poutavá vyprávění z cest. A opět jste nezklamala. Zajímavé informace, pěkně popsáno, krásné fotky, děkuji.
Marie Seitlová
Moc pěkný článek i fotky, cestování i cestopisy mám ráda.
Jan Zelenka
Paní Přibylová, užíváte si světa a to je moc fajn. Kraj, o kterém píšete, znám pouze z knih, zejména z Verneovek. Pro mne bylo na našich cestách nejzajímavější, kromě kulturních a přírodních památek, poznávání života lidí. Ještě rád bych se někam podíval, snad něco vyjde. Máte krásné zážitky.
Daniela Řeřichová
Paní Přibilová, moc děkuji za další poutavé vyprávění. Máte úžasný dar přiblížit své cestovatelské zážitky velmi čtivou formou, kde se snoubí fakta s osobními vjemy. Argentina má velmi pohnutou historii, nádhernou přírodu a zdá se mi, že lidé mají podobnou mentalitu jako v Brazílii. Líbila se nám tam i jejich barevná architektura, jedno, zda domečky nebo chrámy, a silný vztah lidí k přírodě a jejím darům.
Jitka Hašková
Moc krásné, to je dobře, že jste si to užili. Ta jižní Amerika by mě lákala, byla jsem jako 14 -letá v Montevideu, v červenci a v srpnu, čili v jejich zimě. Už mám moc velké cestovatelské problémy, tak se toho musím vzdát. Jsem moc ráda, že jsem si mohla přečíst váš článek a prohlédnout krásné fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%