Ilustrační foto: ingimage.com
Překvapivé zjištění: Samota trápí mladé lidi více než seniory
25. 11. 2020
Osamělost, pocit, že se nemám komu svěřit, že na mě nikomu nezáleží. Tyto emoce jsou často spojovány s životem lidí vyššího věku. Ovšem pozor, epidemie osamělosti se šíří i mezi lidmi mladými. A právě oni si s ní umí poradit méně než senioři.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
26.11.2020 16:30
Článek pravdivě popisuje mnoho problémů, které generuje samota. Nikdy jsem neměla s několika dny samoty problém, spíše naopak. Proto netrpím ani v téhle době plné různých omezení ( jen mi došel materiál na modelování). Myslím si, že je to hlavně způsobené jinou komunikací - vše se dá vyřídit mobilem apod. A pak je tu naše osobnost. Někdo je tvořivý nebo čtivý, k tomu potřebuje soustředění a čas, někdo se naopak nedokáže ničím zabavit, stále hledá někoho, s kým je možné se pobavit ( jsou to i extroverti, kteří se potřebují neustále předvádět). Myslím, že tyhle 2 skupiny tu byly a budou, ať jsou mobily nebo ne.
Soňa Prachfeldová
26.11.2020 09:32
Pravdivý a hezký článek. Starší lidé pokud byli společenští i drive5 snadněji navazují kontakty se svými vrstevníky, nežli ti mladí. Sociální sítě jim nemohou dát kontakt větší, než osobní. I když sedí spolu venku holky, pořád čučí do mobilů . Nemají to lehké, mládí se pořád hledá i my jsme kdysi byli nejistí. Neškodí je trochu přitáhnout k práci, trochu se jim i věnovat, povídat si. Je to důležité pro jejich rozvoj a vlastně i pro naše. Obě strany si mají co předat.
Jitka Caklová
25.11.2020 13:12
Překvapivé zjištění? Jak pro koho! Děti jsou od mala, přes pubertu, až do dospělosti, někdy i déle, voděny za ručičku, jen aby "nešláply vedle", nebo si nedej Bože "udělali bebíčko". Dospělí přece nejlíp vědí, co je pro jejich dítě nejlepší, to je velký omyl a to že chybami se člověk učí, je pro ně velká neznámá. Pokud děti chráníme před malými problémy, tak z velkých jim nepomůžeme a ještě nás viní, že jsme je špatně vychovali. Svým způsobem mají pravdu. Myslíte si, že je málo rodičů, kteří si na svých dětech kompenzují, co sami nedokázali? A ještě jsou zklamaní, že to ani jejich děti nedokáží? Víte kolik dětí už si vzalo život jen proto, že nedokázaly uspokojit potřeby svých rodičů? Je to začarovaný kruh.
Marie 00000
25.11.2020 07:52
Článek pravdivý ve všech směrech. Mladí koukají do mobilu, reálný svět je jim stále více vzdálený. Antidepresiva berou kvůli každé blbosti.
Daniela Řeřichová
25.11.2020 07:37
Ztotožňuji se s myšlenkami uvedenými v článku. Mnoho mladých lidí skutečně žije především virtuální realitou a neumí si vybudovat opravdové osobní vztahy. Jsem svědkem situace, že jich sedí několik u stolu a všichni koukají do mobilu. Je mi jich až líto. Myslím, že naše generace lépe zvládá event. samotu tím, že stále pěstuje vztahy s přáteli, s rodinou a že se zabývá nějakou činností.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA