Jeden z mých dnů v době Covidu
Ilustrační foto: pixabay.com

Jeden z mých dnů v době Covidu

25. 11. 2020

Ráno jsem se probudila, po osobní hygieně jsem si udělala snídani, s kterou jsem si sedla na balkon a užívala hezkého rána, sluníčka a příjemné pohody. Ale potom to začalo.! Vedlejší prázdný byt opravuje firma, začaly řvát vrtačky - hrůza. Když vrtačky přestaly, začalo hrozné mlácení, až jsem zjistila, že mi popraskaly zdi koupelny, která bezprostředně sousedí s oním bytem.

I sebrala jsem se, zabušila na dveře opravovaného bytu, vyšel pachatel onoho rámusu. Šel se podívat - omluva žádná, ale pravil " no a co, tak Vám to možná, až s bytem skončíme, malíř opraví". Ovšem efekt to mělo, ono strašné mlácení ustalo, alespoň po dobu, co jsem byla doma.

Abych se uklidnila a spravila si náladu, začala jsem z balkonu pozorovat sousedčino krmítko, kde mě cosi zaujalo. Kosice se šla krmit a pít, ale kde se vzala, tu se vzala hrdlička, která ji nekompromisně odehnala. Vzápětí se však kosice vrátila, zřejmě se svým partnerem - kosákem, kterému patrně požalovala, pustili se spolu do hrdličky a společně ji vyhnali. 

Měla jsem z toho hezký pocit, jak i mezi ptáky funguje pocit sounáležitosti, a to, jak se partner uměl zastat své družky. Škoda, že to mezi lidmi často takto nefunguje a někdy, když se nám děje bezpráví, nemáme nikoho, kdo by se nás zastal.

Můj příběh
Autor: Suchá Olga
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Ano, bydlet v paneláku je někdy téma na horror. U nás v domě jsou taky tací kutilové. Vrtají, tlučou a bourají jak o život =děs-běs. :-( A že by to laskavě oznámili, to ani náhodou. Bydlím tady skoro 19 let a občas mám pocit, že budeme jeden opravdu veliký mezonetový byt.
Soňa Prachfeldová
Tak takový kravál nesnáším, hlavně ať Vám to poničené opraví. Ke mně se také nastěhovaly hrdličky a vyzobou to sýkorkám a tak jen sypu a sypu zobání. Když nemám to srdce hrdličky odehnat.
Alena Tollarová
Já mám pocit, že náš dům už je provrtaný jako ementál. Ale je fakt, že i my jsme starou koupelnu zbourali a postavili si novou k obrazu svému. Přeji Vám radostné chvilky s pozorováním ptáčků i to, abyste vždycky měla na koho se obrátit.
Eva Mužíková
U nás se smí dělat rámus jen ve všední den do 18 hodin a v sobotu dopoledne. Dodržuje se to, kdo něco plánuje rekonstruovat, napíše oznámení a často i omluvu na nástěnku. Také moc ráda pozoruji hašteření ptáčků u krmítek na balkoně.
Irena Mertová
V panelácích je to nekonečný příběh. Jak si někdo koupí byt, hned začne rekonstruovat. Když je slušný, dá pokoj večer a o víkendech a vyvěsí omluvnou ceduli. Jak píše Jana - kde není zastání, je to na vás - případně se spojit s jinými sousedy ... V příštím životě bych snad radši byla tím kosákem - nebo paní kosovou :-)
Jitka Hašková
Také jsem si užila, když vedle mě přestavovali byt, na jaře, v době coronaviru, probíhala v domě rekonstrukce elektrického vedení a dalších sítí, tak se mi probourali do koupelny a do šatny. Firma vše opravila, uklidila svůj nepořádek, šatstvo jsem musela prát sama a bylo mi to zaplaceno. Chodby po sobě uklidili vzorně. Člověk musí řemeslníky hlídat jak čert, nejhorší je, když pracují Ukrajinci, to je nejvíc problémů.
Zuzana Pivcová
U nás to je relativně dobré, ale u sestry v paneláku v Bohnicích, tam snad dvě třetiny obyvatel renovují byty, protože hlučné stavební práce tam probíhají pomalu každý týden. Chudáci malé děti! I kočky jsou z toho vylekané. My máme v domě určité zásady, od kdy do kdy se smí něco dělat, v sobotu jen dopoledne, v neděli vúbec. Ale v těch Bohnicích neomezeně. Zvlášť v době, kdy musí být starší člověk doma, to aby se zbláznil.
Jana Šenbergerová
V posledních letech se v naší blízkosti neustále bourá, přestavuje, renovuje. Úklid chodby po řemeslnících, kteří přicházejí a odcházejí, byl většinou na mně, protože byty své majitele ještě neměly, nebo si s úklidem hlavu nelámali, protože tam zatím nebydleli. Popraskaly škvíry na stropech, zateklo nám do záchodu, ale tam se dalo s majitelem domluvit. V dnešní době to nikomu k radosti nepřispěje, spíše naopak. Když není, kdo by se člověka zastal, musí to udělat sám, aby se pro příště nepočítalo s tím, že si na něho může jen tak kdokoliv dovolit. Hezky jste to napsala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%