Ilustrační foto: pixabay.com
O čem psát - Etika
21. 11. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
23.11.2020 07:39
Naše psavé úvahy mohou být o čemkoli, je to dobré trénování mozku i pravopisu.
Jitka Caklová
22.11.2020 13:03
Přiznávám, že patřím k lidem, kteří slovo "ohled" pokládají za synonymum pro otočení hlavy, tedy centra myšlení, abych viděla, když se "ohlédnu", co všechno jsem v životě dokázala. Myslím, že mnoha lidem nedá moc práce vidět chyby na druhých. Jsou to v podstatě šťastní lidé, kteří zřejmě z postu své dokonalosti to tak vidí. Osobně proti nim nic nemám, protože to tak zkrátka mají :-)
Jaroslav Kolín
22.11.2020 09:39
Jsou mezi námi lidé, kteří slovo "ohled" pokládají za synonymum pro otočení hlavy. :(
Jana Šenbergerová
21.11.2020 23:09
Děkuji, že jste reagovali. Musím se přiznat, že jsem svůj počin pojala více jako hru. Rozhodně jsem neměla v úmyslu rozvíjet nějaké hlubokomyslné teorie, a o morálce už vůbec ne. Myslím že neskutečně upadá, což je smutné téma.
Jan Zelenka
21.11.2020 19:55
Naďo, já si myslím, že slovo etiketa je hodně obecný pojem. A že ve své šíři zahrnuje i naše chování jeden ke druhému. Jistě, že třeba až přehnaná etiketa na vídeňském habsburském dvoře zcela otrávila manželku Františka Josefa Alžbětu - Sisi, až se uchýlila k cestování a na svůj oblíbený Achilleon na Korfu. Ale myslím si, že jestli pozdravím sousedku, nebo ne, je také kus etikety. Možná je lepší to nazvat slušností, nebo neslušností, arogancí. Máš pravdu, že slovo etiketa zavání spíš královskými dvory.
Zuzana Pivcová
21.11.2020 19:47
Myslím, že co se týče volby slova, jde přece použít jakoukoliv knížku a někam prstem zabrousit, nemusí to být speciálně slova ze slovníků. :-D
Naděžda Špásová
21.11.2020 18:22
Etiketa se dodržuje tak leda u královského dvora. A etika? To slovo je pro spoustu lidí bohužel neznámé.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA