Respirátor. Ilustrační foto: SPUR
Situace na trhu s respirátory je nepřehledná. Jak se nespálit a vybrat ty, které spolehlivě ochrání proti covidu-19?
20. 11. 2020V posledních dnech rezonuje v České republice stále více téma spojené s kvalitou osobních ochranných prostředků dostupných na našem trhu. Ukazuje se, že řada z nich nesplňuje požadovanou kvalitu a nemůže tak účinně chránit jejich uživatele ani jejich okolí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Patrik Poula
26.7.2021 08:44
Já jsem si objednal respirátory FFP2 z https://www.greenmat.cz/Respiratory-c160_150_2.htm . Objednával si je tam i syn a mají to označení, které musí, tak jsem si je tam pak objednal také. Měl jsem sice nějaké dostat zadarmo, ale to bych se nedočkal, tak jsem si je koupil sám. Kdybych měl čekat, než je dostanu od vlády, tak umřu hlady :-D .
Zuzana Pivcová
21.11.2020 19:43
Kdysi psali, že jakous takous účinnost mají jen respirátory s trojkou na konci. Ale ty u nás tehdy vůbec nebyly. Mám-li říct pravdu, tak u mě vždy v posledních letech, nejen teď, plnilo funkci respirátoru koloidní stříbro.
Jan Zelenka
20.11.2020 22:07
Dobrá informace. Ale asi nepostihuje všechny respirátory. Já mám jeden čínský, kde je uvedeno CE a u toho dvě naše normy. Na webu jsem to nedohledal. Ale nejlepší ochranou je nikam nelézt a nákupy pokud možno nejkratší. Díky za info.
Věra Ježková
20.11.2020 19:50
Moc děkuji za cenné informace. Několik KN95 mám taky. Rovněž CE. Koupila jsem si filtr do dvojitých roušek a sprej Pure 100% - dezinfekci respirátorů a roušek. Jednorázové používám taky.
Daniela Řeřichová
20.11.2020 15:53
Článek považuji za velmi důležitý a přehledný. Na začátku pandemie, kdy nebyly žádné roušky, jsem si objednala a a předem zaplatila 5 respirátorů za 750 korun. Obdržela jsem je za dva měsíce. Jsou to KN95, tedy získávám titul Pitomec roku. Mezitím jsem zakoupila nanoroušky a jednorázovky, ty mi vyhovují.
Jitka Caklová
20.11.2020 14:35
Nežiji ve vzduchoprázdnu, jakékoliv viry jsou všudypřítomné a neumím si představit, kolik vrstev by musel mít respirátor, případně rouška, aby jimi neprošel virus a zda by se v nich vůbec dalo dýchat. Nemám nic proti propagátorům roušek, či respirátorů a jejich uživatelům, ale pro mě je to marketinkový tah. Někdo prostě ty respirátory a roušky vyrobil a chce za ně zaplatit, což považuji za naprosto normální :-)
Antonín Nebuželský
20.11.2020 13:03
zrovna přinesla manželka páteční blesk kde je jako dárek výše uvedený respirátor,kterému je třeba se vyhnout :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA