Naše vesnička. FOTO: archiv autorky
Vzpomínka na moji první práci
20. 11. 2020Po úspěšné maturitě v roce 1965 jsem nastoupila ve své rodné vesnici jako účetní a se mnou i nový předseda. Byli jsme oba vedeni jako kádrové rezervy - z větší části placeni okresem. Předseda nebyl sice zemědělský odborník, ale byl starší a měl veliké organizační schopnosti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
23.11.2020 17:37
Milá Zuzanko až jsem vložila svůj příspěvek, tak se mi tam teprve objevil Tvůj. Tehdy se v té celé oblasti žilo celkem klidně a bezpečně. Ale po zveřejnění této tragedie naskakovala "husí kůže" téměř všem obyvatelům okresu Prostějov i širokého okolí. Velmi, velmi dlouho trvalo mnohým než se přestali obávat neznámého, ale možného nebezpečí a mohli zase alespoň trochu začít chodit do přírody a povídat si i s úplně cizími lidmi...
Marie Ženatová
23.11.2020 17:04
Ještě jednou Vám všem moc děkuji za milá slova...* Paní Helenko P. obrázky mám od tatínka, který je maloval ve svém mládí už od 13 let...* - Prostějov je teď skutečně krásné město, často jsem tam byla i pracovně a bydlí tam šikovní a bodří hanáci, ale na Drahanské vrchovině kde je Protivanov žijí zase šikovní a dobří horáci...* S OP Prostějov mělo naše JZD družbu, takže jsem tam několikrát byla ještě v dobách studií i s tatínkem /byl několik let prvním předsedou/ a procházela v údivu to veliké množství skladů naplněných tehdy překrásným, ale pro nás někdy i nedostupným zbožím - protože v té době šlo mnoho kvalitních výrobků často na vývoz...* Já zase velmi ráda čtu Vaše člány o cestování - i já mám moc ráda Japonsko - ale hlavně je poznávám z vyprávění manželky mého synovce, která je Japonka a v naší zemi studovala...*
Zuzana Pivcová
23.11.2020 16:48
Maruško, tak to jsem netušila, žes jela opravdu s tak nebezpečným člověkem. Myslela jsem, že to byl "jen" chtivý muž. Tak teprve po Tvé poznámce mi naskočila husí kůže.
Helena Přibilová
23.11.2020 10:27
Paní Maruško, líbí se mi půvabné obrázky vaší vesničky. Prostějov a jeho okolí znám, čtyři roky jsem tam studovala a potom i pracovala. Z Protivanova pocházela jedna moje spolužačka.
Hana Rypáčková
23.11.2020 08:04
To jsem se pobavila..S penězi jsem neměla co dočinění, ale stopovala jsem fest. Jen dvakrát jsem měla strach, když řidiči odbočili z trasy. Jeden potřeboval do chladiče náklaďáku nalít vodu z rybníka a druhý cestou z Košic do Humenného odbočil do rekreační chaty na skvělou zmrzlinu. Byl to řidič ředitele tamní gumárny a často tudy jezdil na zmrzlinu. Měla jsem štěstí na lidi ...
Marie Ženatová
23.11.2020 06:40
Pane Mráčku moc jste mne potěšil svým příspěvkem...* To by mne ani nenapadlo, že ty "vrtule" jsou vidět tak daleko.* A protivanovští hasiči jsou skutečně velmi obětaví...*
Rostislav Mraček
22.11.2020 18:29
Moc pěkné! A ten obrázek Protivanova! I od nás, od Přerova někdy vídáme ty vaše vrtule mezi Protivanovem a Malým Hradiskem. Vaši hasiči u nás pomáhali při povodni 1997 a zůstal tu po nich na památku svátý Florián.
Marie Ženatová
22.11.2020 07:00
Moc Vám všem ze srdce děkuji za vaše milá slova* Ale já teď v diskuzi bych chtěla napsat ještě dovětek, který jsem záměrně nanapsala v příspěvku...? Dotyčný muž s motorkou, který mne vezl - se stal tehdy po půl roce známým zvrhlíkem, který blízko mé rodné vesnice zneužil a usmrtil dva mladé lidi. Přišlo se na to, že má na svědomí i jiné ženy. V okresních novinách vyšla jeho fotografie a výzva, aby se přihlásili další svědkové... I když jsem na fotografii dotyčného ihned poznala, nenašla jsem odvahu se také přihlásit, protože jsem vezla ne zrovna bezpečně tolik peněz stopem. Dotyčný byl tehdy odsouzen k trestu nejvyššímu a rozsudek byl vykonán...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA