Naše vesnička. FOTO: archiv autorky
Vzpomínka na moji první práci
20. 11. 2020Po úspěšné maturitě v roce 1965 jsem nastoupila ve své rodné vesnici jako účetní a se mnou i nový předseda. Byli jsme oba vedeni jako kádrové rezervy - z větší části placeni okresem. Předseda nebyl sice zemědělský odborník, ale byl starší a měl veliké organizační schopnosti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Divišová
20.11.2020 22:46
Ještě si pamatuju úplně první vzpomínku. Ráno jsme přišla do kanceláře, tam zahuleno . Pak jsem za dva roky otěhotněla a téměř každé takové ráno bylo mi zvedalo žaludek.
Dana Divišová
20.11.2020 22:42
Perfektní příspěvek a taky moje vzpomínky. Před třicetilety jsem za pokladní jen zastupovala, vozili jsme miliony. Před dvanácti lety se propustila polovina zaměstnanců účtárny a tak jako hlavní účetní jsem jezdila s ozbrojeným doprovodem. Holka pro všechno, Ať jsem dělala rozdělení a sloučení akciovek, sedmi spřízněným firmám účetnictví, pořád jsem jezdila pro peníze. Asi 100 zaměstnanců chtělo cash. Měli na to nárok ze zákona.
Eva Mužíková
20.11.2020 22:29
Maruško, tak to je příspěvek, který nemá podle mne chybu. Dobře, že jste se s námi podělila..Bertice
Soňa Prachfeldová
20.11.2020 21:23
Dnes už ani omylem by se peníze nedonesly. To byla důvěřivá doba.
Zuzana Pivcová
20.11.2020 18:55
To bylo, Maruško, hodně riskantní, ale mládí to tak nebere. Když si jen vzpomenu na své jízdy stopem, i když bez peněz. A na přepadení, s penězi, ale "jen" 1800. V práci jste to ale asi měli fajn.
Dana Puchalská
20.11.2020 17:52
Maruško, byla jsi odvážné děvče. :-) :-)... Připomněla jsi mi dobu, když jsme nosily s kolegyní těžbu cca 300 000.- korun po centru matičky Prahy. Nikoho by určitě nenapadlo, že ty dvě slečny mají v tašce takový mamon. A to jsme vesele kráčely Celetnou ulicí až na Příkopy.
Zdenka Soukupová
20.11.2020 16:46
Maruško, bála jsem se i za Vás. Ale naštěstí měla příhoda dobrý konec. Moc hezká vzpomínka.
Naděžda Špásová
20.11.2020 11:51
No to je vzpomínka k nezapomenutí. Taky jsem nosívala peníze do banky, nebylo to daleko, ale když to byl větší obnos, tak jsem moc nadšená nebyla. Hlavně, že to dobře dopadlo. :-)
Martina Růžičková
20.11.2020 10:28
Hodně adrenalinová příhoda! Ještě, že to dobře dopadlo a nemusela jste se tou zbraní bránit.
Vladislava Dejmková
20.11.2020 09:57
Zajímavá příhoda, co všechno člověk v životě nezažije. I já jsem přišla do kontaktu s penězi na výplaty pro velkou firmu hned po nástupu do praxe. A moc jsem se divila, když konvoj převážející peníze z banky do podniku byl provázen dvěma samopalníky a někteří z nosičů měli jen prázdné kufry. Ale to už je hodně dávno. Dnes se skoro všem posílají výplaty na účet.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA