Vzpomínka: Čas pod zemí
FOTO: archiv autorky

Vzpomínka: Čas pod zemí

17. 11. 2020

V souvislosti se současnou epidemiologickou situací, kdy smekám před obětavou prací sestřiček a lékařů, jsem si připomněla profesi, která ve mně vzbuzuje podobný respekt.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danuše Onderková
Danielo, díky za tvůj článek, vrátil mě o 49 let zpět, kdy i já měla možnost fárat, ještě asi 10, 15ti letými děvčaty, když jsem pracovala jako vedoucí v pionýru. Měli jsme prima partu horníků jako patronát nad našim oddílem a ti nám umožnili tuto akci. Sfárali jsme 1500m pod zem, ale protože s námi byli dost mladí, tak nás nevzali do provozu, ale pouze do zrovna volných míst. Škoda, že nemám žádnou vzpomínku. O to se postaral můj bývalý.
Blanka Lazarová
Postupně si pročítám tvé články a smekám před tebou. Brilantně napsané články, výběr témat, téměř vždy mě dojímají. A mnozí se zde na ÍČKU dozví něco, co by druhého nenapadlo, že neví. Nebo mají společné zážitky, stejné názory a to potěší každého. Díky tobě i ÍČKU za společné sdílení. :-)
Soňa Prachfeldová
Hlubinná práce havířů musí být moc těžká. Sugestivně podáno, diky6.
Martina Růžičková
Velice působivě jste nám tu náročnou profesi přiblížila.
Alena Tollarová
To je zajímavé čtení. Líbí, moc :)
Jarmila Komberec Jakubcová
Velmi lidsky a citlivě napsáno. Děkuji za zajímavé přiblížení těžké a namáhavé práce horníků.
Daniela Řeřichová
Děkuji vám všem za ohlasy a a ocenění tohoto mimořádně náročného povolání.
Hana Ederová
Nádherně napsaný článek, plný lidskosti a profesionality. Jsem nadšená. Můj manžel pracoval také v dole, vždy jsem si této profese vážila a vážím. Moc děkuju!!!
Elena Valeriánová
Velmi působivý článek. Jste odvážná, mnoho žen asi nesfáralo a vy se můžete zařadit hned za Valentinu :-)
Margita Melegova
Jeste jako dite jsem byla v Ostrave, pamatuji ze jsem se divila proc si chlapi maluji cerne linky, v pozdejsim veku se mi dostalo vysvetleni ze havirske oci maji vsichni co faraji v dolech.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%