Japonský ostrov Šikoku v purpurové barvě podzimu
Foto: autorka

Japonský ostrov Šikoku v purpurové barvě podzimu

15. 11. 2020

Země vycházejícího slunce, jak je Japonsko někdy nazýváno, je naší srdeční záležitostí. Tento ostrovní stát jsme navštívili čtyřikrát a nebýt takové dálky, která nás od něj dělí (a navíc současná pandemie), rádi bychom se tam vraceli častěji.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Velmi zajímavý článek o ještě zajímavější zemi. Jeden kamarád v Japonsku byl a půjčil mi 2x 2hodiny videa a já se od toho nemohla odtrhnout. Je to pro nás vše tak jiné a proto hodně zajímavé. Díky za vaše články.
Jarmila Komberec Jakubcová
Krásný článek o úžasném Japonsku. Bohužel tuto zemi jsem neměla možnost navštívit. Měla jsem sice příležitost navštívit Tokio, ale bohužel krátce před cestou jsem onemocněla. Tak jsem si ráda přečetla zajímavé postřehy z této země. Děkuji
Helena Přibilová
Děkuji za milá slova i zajímavé komentáře. Jsem ráda, že se mohu s vámi, čtenáři portálu i60, podělit o své cestovatelské zážitky. Jakmile mi vyjde čas, budu pokračovat v psaní dalších reportáží.
Vladislava Dejmková
Ráda jsem si vaše vyprávění přečetla. Jako vždy je velmi zajímavé, poutavě napsané. Děkuji.
Jana Hošková
Zajímavá země a zajímaví lidé a jejich životní styl. Díky za článek. Škoda, že už se tam taky nepodívám.
Margita Melegova
Pridam z jineho soudku o japonskych ostrovech, rychle vysloveni jejich nazvu byl pro meho tehdy nastavajiciho hlavolam a tak kde chodil pilne trenoval Kjusu, Sikoko, Honsu, Hokaido, po svatbe jsem od uceni takovych hlavolamu upustila.
Daniela Řeřichová
Paní Přibilová, já jsem Vaší fanynkou a děkuji za sugestivní reportáže z mnoha zajímavých míst, Japonsko nevyjímaje. Naše rodina je také trochu "postižena" Japonskem. Sestřenice s manželem (65+) tam byli opakovaně a jejich zážitky a fotodokumentace mě lákají také k návštěvě Japonska. Vnučka studuje japonštinu v Česko-japonské společnosti a právě nyní získala druhé místo v soutěži v japonském mluveném projevu Benron Taikai. Těším se na další Vaše reportáže.
Zdenka Jírová
Váš článek je úžasný. Vaše vyprávění mě nadchlo, hned bych se vydala do Japonska, jak se mi líbilo. Mohu říct, že mne Japonsko zajímalo vždy a vzpomínám si, že někdy kolem roku 1968, kdy se u nás politické poměry začala uvolňovat, probíhal takový malý televizní seriál o Japonsku, kde se náš moderátor ptal na Japonsko hezké a milé dívky jménem Šimako. Dokonce vyšla o Japonsku tehdy velmi pěkná kniha. Váš článek mi to připomněl.
Martina Růžičková
Zajímavý cestopisný článek. Ráda jsem si ho přečetla.
Dana Puchalská
Nedalo mi to a začala jsem pátrat, kdo napsal onu knihu Sto pohledů na Japonsko. A přišla jsem na to... Autoři jsou Vlasta a Jan Winkelho''ferovi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%