Foto: autorka
Osvíceným pohádkovým Vyšehradem
15. 11. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
15.11.2020 12:09
Vyšehrad je krásný. Nejhezčí fotky jsem tam udělala v zimě, když byl zasněžený.
Daniela Řeřichová
15.11.2020 11:56
Vyšehrad také patří k mému teritoriu, žiju na Praze 2. Překrásné fotografie!
Dana Puchalská
15.11.2020 11:39
Krásný článek a krásné fotografie. Ano, na Vyšehradě je krásně ve dne i večer. Často jsem okolo něj jezdila a vím, že to je vyložený magnet pro ty, co navštíví Prahu.
Zuzana Pivcová
15.11.2020 10:50
Vyšehrad znám pouze ve dne. Ale všechny pražské historické skvosty jsou krásně nasvícené. Díky.
Helena Votíková
15.11.2020 10:17
Jano, nádhera. Chodíme sem často, ale takhle navečer jsem tu poprvé. Děkuji. Jednou v létě se mi podařilo zastihnout dva muzikanty jak hráli na hradbách na saxofon. Jen tak pro radost. Saxík, mystický Vyšehrad za zády a výhled na Prahu... kouzelná kombinace.
Jaroslav Kolín
15.11.2020 10:01
Je zajímavé, že Vyšehrad se původně jmenoval Chrasten (místo porostlé chrastím, houštím) a důstojnější název dostal až později. Když byli naši vnuci malí, rádi jsme tam chodili a manželka jim vykládala příběhy ze Starých pověstí českých. Líbilo se jim to, jen jim bylo divné, proč se Bivoj vláčel do toho vršku s kancem na zádech pěšky, když mohl jet metrem. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA