Ilustrační foto: Vafo
Češi si v době pandemie více pořizují domácí mazlíčky, část z nich může skončit v útulcích
13. 11. 2020
V České republice má podle průzkumu GFK doma nějakého zvířecího miláčka více než polovina domácností. Půlka z nich, tedy zhruba dva miliony domácností, vlastní alespoň jednoho psa, necelých jeden a půl milionu pak kočku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
17.11.2020 00:49
Pane Kotas, nejde vždy jen o peníze. Pes či kočka cítí bolest a hlad právě tak, jako vy nebo já. Nevím, že by stát něco přispíval na útulky. Už jsem psala, že dcera vedla 10 let útulek v Krupce, než ji obec vypověděla místo. Chodila po obcích, podnikatelích doslova žebrat o příspěvek na svůj útulek. A všichni nebyli moc štědří. Chodila i po školách a dělala pro děti osvětu, jak se mají ke zvířatům chovat a jak jim pomáhat. Také pořádala plesy Jako Liga na ochranu zvířat, kde byla ve vedení. Výtěžek šel samozřejmě na výstavbu kotců či opravu střechy. Zaměstnanci byly většinou dobrovolníci. Absolvovala několik mezinárodních setkání provozovatelů útulků, kde čerpala znalosti od těch, kteří už byli dále než my, kteří jsme začínali na zelené louce. Nyní shánějí provozovatelé útulků příspěvky přes internet. Také někdy přispěji na operaci nějakého zvířátka. Já mám kočky celý život a všechny byly z ulice, útulku nebo teď naposledy mám darovanou nechtěnou kočku od rodiny, která se o ni nemohla starat. Moje dvě dcery mají dohromady tři nalezené kočky z polí a tři psy, ty ale z chovu. Žádné bychom nedaly utratit, Všechna zvířata jsou ve výborném stavu a jsme rády, že je máme.
Zuzana Pivcová
14.11.2020 19:06
Z toho mám dost obavy, že teď zvířátka pomohou lidem překlenout karanténu, ale pak už pro mnohé ztratí smysl. Ostatně, tak to přece bylo odjakživa po létě, kdy měly děti na chalupě koťátko, které tam pak buď nechaly nebo si ho odvezly třeba do Prahy. Když se zjistilo, co obnáší kočka v bytě, putovala na ulici, přinejlepším do útulku.
Jaroslav Kolín
14.11.2020 13:44
My máme pejsky rádi a v minulosti jsme i měli, ale už bychom si psa nepořídili. Nejde o peníze, ale za normálních okolností dost cestujeme a kdo by ho hlídal? Aspoň přispíváme na výcvik asistenčních psů spolku Helppes.
Jiří Dostal
14.11.2020 03:20
Velmi mnoho důkazů pro to, že část Čechů skončí v útulcích! Je třeba jednat!
Zdenka Jírová
13.11.2020 23:40
Pane Kotas, myslím, že už jsme dále než 1. republika a máme zákon o ochraně zvířat a proti jejich týrání. Také je vhodnější než zaměstnávat pohodného/ rasa, věnovat se osvětě o chovu zvířat a zajišťovat např. kastraci koček a to nejen těch toulavých, s výjimkou registrovaných chovných stanic.
Zdenka Jírová
13.11.2020 23:27
Je to velice kvalitní upozornění na vše, co by měl nový majitel o pořízení domácího mazlíčka vědět. Moje dcera vedla 10 útulek pro psy a kočky, tak vím, jak je to důležité vše o chovu budoucího mazlíčka vědět. Lidé si vezmou nějaké kotě a na FB se ptají, co mu mají dávat k jídlu. To je strašně nezodpovědné jednání. Sama jsem zde napsala několik článků na toto téma. Sama chovám celý život kočky , a proto vím, co je potřeba vědět.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA