Vlčí máky jsou symbolem Dne válečných veteránů. FOTO: pixabay.com
Vlčí máky pro válečné veterány
7. 11. 2020Příměřím, které bylo podepsáno 11.11. 1918 v 11 hodin ve vlakovém voze v Le Francport u severofrancouzského města Compiègne mezi Spojenci a Německem, byly na západní frontě ukončeny boje 1. světové války.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
7.11.2020 16:58
Danielo, děkuju za zajímavý článek. A o vlčím máku a jeho významu vím.
Marie Novotná
7.11.2020 08:21
Ano ,vzpomínky a máky :https://www.i60.cz/clanek/detail/20936/jenikovska-spacirka-ve-znameni-stoleti
Zuzana Pivcová
7.11.2020 08:16
S tímto svátkem jsem se poprvé setkala v Londýně při své služební cestě někdy v polovině 90. let. Tehdy u nás nebylo ještě vůbec známo, že se v ten den uctívá památka válečných veteránů. U Westminster Abbey byly v zahradě všude malé křížky s názvy jednotlivých vojenských útvarů, bojujících ve válce. Lidé měli hromadně připevněné na oblečení symbolické papírové vlčí máky (asi jako u nás měsíčky - symbol boje proti rakovině). Vzhledem k tomu, že jsem léta pracovala s válečnou archivní dokumentací, je mi tahle otázka niterně blízká. Ministerstvo obrany má Odbor válečných veteránů. Věřím, že dosud žijícím je ze strany armády dnes věnována dobrá péče, zdravotní i sociální včetně penzionů na zbytek života. Moc děkuji za příspěvek.
Jana Šenbergerová
7.11.2020 08:04
Napadá mě jen "Vám poděkování a lásku vám," i když to spolu zdánlivě nesouvisí. Autorce děkuji za tento článek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA