FOTO: Měšice u Prahy, Jaroslava Handlová
Procházka zámeckými parky v Čakovicích a v Měšicích
28. 10. 2020Návštěva obou míst se nechá lehce zvládnout v jediném dnu. Čakovice sice spadají ještě do území hlavního města (Praha 9), ale Měšice se nacházejí severovýchodním směrem, zhruba 15 km od centra a patří již do katastru Praha-východ ve Středočeském kraji.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
28.10.2020 13:14
Díky za článek, za krásné fotky a za rozšíření znalostí, které ale v hlavě dlouho nezůstanou Nikdy jsem zde nebyla
Jaroslava Handlová
28.10.2020 12:39
Zuzko, děkuji moc za opravu - že jsi převlékla tu vydru do správného hávu nutrie. Vůbec si nemyslím, že bys musela uhlídat chyby, kterých se já a možná řada z nás občas dopustí. O to víc si vážím Tvé vstřícnosti. Díky.
Jaroslava Handlová
28.10.2020 12:28
Helí, kdybych tušila, že pocházíš z Čakovic, mohla jsem Tě přizvat na procházku :-) Měly bychom průvodkyni znalou i dalších tamních událostí. Ještěže jsem se vyhnula popisu soch. Z dáli bych ty medvědy považovala za lvy :-) /// Zuzko, díky. Evě už se daří lépe, tak snad někdy brzy se zase vydáme spolu na výlet (až pominou ta mimořádná opatření).
Zuzana Pivcová
28.10.2020 12:27
Jdu to opravit na nutrii, ale při přípravě článku jsem tu vydru neporovnávala s fotkou, pro mě bylo důležité, že tam není pravopisná chyba. :-D
Daniela Řeřichová
28.10.2020 12:22
Moc hezká naučná vycházka a krásné fotografie jako bonus, děkuji za tip.
Jaroslava Handlová
28.10.2020 11:38
Mirku, dobrá otázka :-) Aspoň mám jistotu, že jsi četl důsledně, včetně prohlížení fotek (rovněž všechny další čtenářky, kterým neunikla mylná informace). Děkuji za upozornění a omlouvám se všem za moji neúmyslnou chybu. Eva je v tom nevinně. Na fotce jsem text opravila, ve vydaném článku oprava již není v mojí moci.
Zuzana Pivcová
28.10.2020 10:22
Pro mě je to moc zajímavá a pěkná informace a zároveň připomenutí, že bych se tam také jednou mohla podívat. Díky, Jarko, hodně procházek a výletů s Evou!
Helena Votíková
28.10.2020 09:17
Jako čakovická rodačka tě musím pochválit, hezky a dobře napsané. Jen rybník opravdu obývají nutrie. Je jich celá velká rodinka. A pro zajímavost ty dvě sochy u schodiště do parku jsou medvědi. V parku pamatuji i velký altán, kde se konaly koncerty a tančilo se.
Alena Tollarová
28.10.2020 08:19
To je dobře, že i když zámky nejsou otevřeny pro veřejnost, budovy nejsou v ruinách jako mnohde jinde a slouží bohulibým účelům. Parky jsou takovým bonusem pro všechny. Ta chlupatá vodní příšera z jezera je nutrie, vídám je u nás u rybníka, jak se normálně pasou na trávě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA