Procházka zámeckými parky v Čakovicích a v Měšicích
FOTO: Měšice u Prahy, Jaroslava Handlová

Procházka zámeckými parky v Čakovicích a v Měšicích

28. 10. 2020

Návštěva obou míst se nechá lehce zvládnout v jediném dnu. Čakovice sice spadají ještě do území hlavního města (Praha 9), ale Měšice se nacházejí severovýchodním směrem, zhruba 15 km od centra a patří již do katastru Praha-východ ve Středočeském kraji.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Díky za článek, za krásné fotky a za rozšíření znalostí, které ale v hlavě dlouho nezůstanou Nikdy jsem zde nebyla
Jaroslava Handlová
Zuzko, děkuji moc za opravu - že jsi převlékla tu vydru do správného hávu nutrie. Vůbec si nemyslím, že bys musela uhlídat chyby, kterých se já a možná řada z nás občas dopustí. O to víc si vážím Tvé vstřícnosti. Díky.
Jaroslava Handlová
Helí, kdybych tušila, že pocházíš z Čakovic, mohla jsem Tě přizvat na procházku :-) Měly bychom průvodkyni znalou i dalších tamních událostí. Ještěže jsem se vyhnula popisu soch. Z dáli bych ty medvědy považovala za lvy :-) /// Zuzko, díky. Evě už se daří lépe, tak snad někdy brzy se zase vydáme spolu na výlet (až pominou ta mimořádná opatření).
Zuzana Pivcová
Jdu to opravit na nutrii, ale při přípravě článku jsem tu vydru neporovnávala s fotkou, pro mě bylo důležité, že tam není pravopisná chyba. :-D
Daniela Řeřichová
Moc hezká naučná vycházka a krásné fotografie jako bonus, děkuji za tip.
Jaroslava Handlová
Mirku, dobrá otázka :-) Aspoň mám jistotu, že jsi četl důsledně, včetně prohlížení fotek (rovněž všechny další čtenářky, kterým neunikla mylná informace). Děkuji za upozornění a omlouvám se všem za moji neúmyslnou chybu. Eva je v tom nevinně. Na fotce jsem text opravila, ve vydaném článku oprava již není v mojí moci.
Zuzana Pivcová
Pro mě je to moc zajímavá a pěkná informace a zároveň připomenutí, že bych se tam také jednou mohla podívat. Díky, Jarko, hodně procházek a výletů s Evou!
Dana Puchalská
Nikdy jsem tam nebyla a teď vidím, o co jsem přišla.
Helena Votíková
Jako čakovická rodačka tě musím pochválit, hezky a dobře napsané. Jen rybník opravdu obývají nutrie. Je jich celá velká rodinka. A pro zajímavost ty dvě sochy u schodiště do parku jsou medvědi. V parku pamatuji i velký altán, kde se konaly koncerty a tančilo se.
Alena Tollarová
To je dobře, že i když zámky nejsou otevřeny pro veřejnost, budovy nejsou v ruinách jako mnohde jinde a slouží bohulibým účelům. Parky jsou takovým bonusem pro všechny. Ta chlupatá vodní příšera z jezera je nutrie, vídám je u nás u rybníka, jak se normálně pasou na trávě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%