Zastavení na Olšanských hřbitovech
Monumentální náhrobek JUDr. Karla Sladkovského, jedné z hlavních postav českého studentstva v revolučním roce 1848

Zastavení na Olšanských hřbitovech

24. 10. 2020
Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Vážím si, Jene, Vašich slov uznání.
Jan Zelenka
Perfektní informativní článek, Dano. Krásně jste to zpracovala, včetně fotek.
Daniela Řeřichová
Děkuji, Soňo, vnímáme to podobně. Aleno, můžeme se v lepších časech projít společně tu či onde.
Alena Tollarová
Dávno tomu již, co jsem psala pro íčko o Vyšehradském hřbitově (https://www.i60.cz/clanek/detail/13656/na-vysehrad-po-stopach-osobnosti-ceske-historie). Tenkrát jsem tam pořádně nastydla a byla jsem pak nemocná.
Alena Tollarová
Děkuji, Danielo, za tento článek. Toto téma mě hodně zajímá. Ráda se hřbitovy procházím, i u nás nikdy neběžím nejkratší cestou zalít a zpátky. Jezdívali jsme s tchyní na hrob její sestry, který je kousek od místa, kde odpočívá Václav Havel. Příbuzná nás jednou vzala na procházku a bylo to fakt zajímavé. Léta toužím udělat si po "olšanech" takovou tour, ale přiznám se, že se bojím, že tam zabloudím a už mě nikdy nikdo nenajde :)
Soňa Prachfeldová
Zajímavé nahlédnutí na Olšany. Nikdy jsem tam nebyla . Někdo nerad chodí na hřbitov, já tam chodím s úctou a cítím takový klid a k vánocům patří i světýlka na hrobech. Děkuji Danielo, za výlet do historie.
Daniela Řeřichová
Františku, Dano, Jano, děkuji, pokud se vám líbil malý historický exkurz.
Jana Šenbergerová
Danielo, to je dílo hodné rozlehlosti Olšanských hřbitovů. Tak velký hřbitov si nedovedu představit. Ráda se procházím po těchto "zahradách". Mnohé z nich jsou krásná tichá místa plná květin.
Dana Puchalská
Danielo děkuju za zajímavý článek. Na tento hřbitov chodíme dost často. Máme tam s manželem pochované předky. A je tam krásně.
František Matoušek
Na Olšanských hřbitovech jsem v rámci svého genealogického bádání hledal hroby svých předků. V rámci procházení jednotlivých částí jsem "potkal" hroby řady osobností naší historie. Velice obsažný článek s doprovodem fotografií . Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%