Monumentální náhrobek JUDr. Karla Sladkovského, jedné z hlavních postav českého studentstva v revolučním roce 1848
Zastavení na Olšanských hřbitovech
24. 10. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
25.10.2020 23:19
Perfektní informativní článek, Dano. Krásně jste to zpracovala, včetně fotek.
Daniela Řeřichová
25.10.2020 08:07
Děkuji, Soňo, vnímáme to podobně. Aleno, můžeme se v lepších časech projít společně tu či onde.
Alena Tollarová
25.10.2020 07:41
Dávno tomu již, co jsem psala pro íčko o Vyšehradském hřbitově (https://www.i60.cz/clanek/detail/13656/na-vysehrad-po-stopach-osobnosti-ceske-historie). Tenkrát jsem tam pořádně nastydla a byla jsem pak nemocná.
Alena Tollarová
25.10.2020 07:25
Děkuji, Danielo, za tento článek. Toto téma mě hodně zajímá. Ráda se hřbitovy procházím, i u nás nikdy neběžím nejkratší cestou zalít a zpátky. Jezdívali jsme s tchyní na hrob její sestry, který je kousek od místa, kde odpočívá Václav Havel. Příbuzná nás jednou vzala na procházku a bylo to fakt zajímavé. Léta toužím udělat si po "olšanech" takovou tour, ale přiznám se, že se bojím, že tam zabloudím a už mě nikdy nikdo nenajde :)
Soňa Prachfeldová
24.10.2020 20:56
Zajímavé nahlédnutí na Olšany. Nikdy jsem tam nebyla . Někdo nerad chodí na hřbitov, já tam chodím s úctou a cítím takový klid a k vánocům patří i světýlka na hrobech. Děkuji Danielo, za výlet do historie.
Daniela Řeřichová
24.10.2020 18:30
Františku, Dano, Jano, děkuji, pokud se vám líbil malý historický exkurz.
Jana Šenbergerová
24.10.2020 18:21
Danielo, to je dílo hodné rozlehlosti Olšanských hřbitovů. Tak velký hřbitov si nedovedu představit. Ráda se procházím po těchto "zahradách". Mnohé z nich jsou krásná tichá místa plná květin.
Dana Puchalská
24.10.2020 17:15
Danielo děkuju za zajímavý článek. Na tento hřbitov chodíme dost často. Máme tam s manželem pochované předky. A je tam krásně.
František Matoušek
24.10.2020 16:01
Na Olšanských hřbitovech jsem v rámci svého genealogického bádání hledal hroby svých předků. V rámci procházení jednotlivých částí jsem "potkal" hroby řady osobností naší historie. Velice obsažný článek s doprovodem fotografií . Děkuji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA