Ilustrační foto: ingimage.com
To už nosit nebudu, vyhodím to. Plýtvání s oblečením je extrémní
28. 10. 2020
Tisíce tun oblečení končí v odpadu, na skládkách. Nikdy v historii nebylo lidstvo tak zavaleno šatstvem jako nyní. Nikdy jsme oblečení tak hodně nenakupovali a tak hodně ho nevyhazovali. Zprávy o plýtvání v této oblasti jsou přímo děsivé.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Mariana Mášová
28.10.2020 16:06
také bych ráda měla pěkné a kvalitní kousky v šatníku po mnoho let , ale bohužel , i drahé věci se během jedné sezony tak zničí , že vypadají jako hadr , to už musí být m aby něco vydrželo pár let neošoupané a nevytahané .
Lenka Kočandrlová
28.10.2020 12:53
Já už pro sebe skoro nic nepotřebuji,i když musím zmínit,že se mi po cca 10 letech zničily oblíbené botky a nyní si bohužel nemůžu jít koupit jiné....Když už se občas dívám po obchodech s "hadry",tak jsem obvykle zděšena množstvím šmejdů,co visí v hojném množství na ramínkách či leží na hromadách.Opravdu jsou to zmetky,špatně ušité,příšerné vzory,barvy,materiál....Mám představu např. kalhot - kdysi obyčejných manžestráků.Ale ty již dávno nejsou,místo toho jen rourky z umělotiny,děsivých barev,mrzké napodobeniny...Najít nositelnou zimní bundu,aby nevypadala příliš lacině,nebyla moc krátká,aby měla pořádné kapsy,i vnitřní,aby nebyla křiklavé barvy ani černá,bez " zlatých" zipů a ověsků,někdy nadlidský úkol. Trika,co se po 1. praní vytáhnou do šířky a zcvrknou,zkroutí se na tom švy a mnohdy mají hrůzné nápisy a kolotočové lesky a cetky.Boty,na první pohled jakž-takž,ale těžké a skoro vždy doplněné nějakým doplňkem,co se k nim nehodí....Ano,možná jsou někde prodejny,kde mají kvalitní zboží,a možná by věci stály více,než v obyč obchodech,ale ani tím si nejsem jistá,spíš i ty dražší výrobky už jsou také ošizené a nekvalitní.Vzpomínám na dobu po r. 89,kdy se začaly prodávat vietnamské hadry...Postupně se jejich kvalita dost zlepšila,jen ty velikosti (spíš malosti...).No a dnes,jakoby krok zpět, vše bylo šito někde na koleně,z hnusných materiálů,asi aby to vypadalo a vydrželo jednu sezónu a pak šup s tím do kontejneru,už to není dle módy!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA