Ilustrační foto: ingimage.com
Stres ze ztráty partnera často provází ztráta společných přátel
21. 10. 2020
Společní kamarádi se najednou ztratili. Nevolají, neorganizují žádné akce, nezvou na návštěvy. Takové pocity často prožívají lidé, kteří se rozvedli nebo jim partner zemřel.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Magda Škodová
23.10.2020 12:03
Mne se tento problém netýká, před x lety jsem se rozvedla a "moji" přátelé mi zůstali. Ale vidím to u kamarádky - tam se za života jejího manžela dveře netrhly, navštěvovali je nejen kamarádi, ale i docela široká rodina. No a když manžel náhle zemřel, tak jsme snad dvě nebo tři, které s ní komunikují a ti ostatní najednou nemají čas, nestíhají, nechtějí obtěžovat...Je dobré být občas i sám, ale...
Marie Seitlová
22.10.2020 15:36
Pravdivý článek, poznala jsem to také a jen opravdoví přátelé zůstali. Dokonce manželův spolužák, se kterým jsme se znali oba, mi začal vykat.
Marie Novotná
22.10.2020 08:31
Byla jsem ráda,že nikdo nevolá. Stačilo chodit do práce a mluvit s lidmi, kteří ,,nevěděli".Kamarádky zůstaly,jsou na tom také tak.
Marie Faldynová
21.10.2020 21:41
Jsem ráda, že moje kamarádka, která před dvěma lety náhle ovdověla, zažila podporu od rodin svých čtyř dětí i od církve, kde jí ukazovali jak s ní cítí a že může počítat s jejich podporou. Je mi líto všech, kdo to takhle neměli.
Svatava Páleníková
21.10.2020 14:27
Také jsem zažila, poměrně dlouho trvalo, než jsem se zase vrátila "do party". Jako by se báli se mnou mluvit o nepříjemných věcech. Přitom jsem právě potřebovala s někým mluvit.
Danka Rotyková
21.10.2020 13:49
I já tuhle zkušenost mám, bohužel. Jako bychom my vdovy měly na čele vypálený cejch. Kdo nezažil, neví o čem mluvím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA