Úvodní obrázek: pixabay.com
Obyčejný zubní kartáček. Znáte jeho historii? A tušíte, kdy si lidé začali čistit zuby?
20. 10. 2020Neznám nikoho, kdo by chodil rád k zubaři. Ani já tam nechodím radostně, ale na rozdíl od dřívějška už se nebojím. Docházím k zubnímu lékaři pravidelně a už jsem si zvykla, že se bolestivé akce dělají s místním umrtvením, takže se to dá v pohodě vydržet.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
21.10.2020 12:13
Díky, Vlaďko, zajímavý přehled. Já vysloužilé zubní kartáčky používám také na mokré čištění hřebenů na vlasy.
Hana Rypáčková
21.10.2020 08:57
Díky za článek. Ještě moje prateta rozžvýkala větvičku a čistila si zuby, když jsme se vracely z trhání malin a borůvek..
Marie Seitlová
20.10.2020 22:23
Zajímavá historie kartáčku na péči o zuby. Také je potom používám při úklidu.
Eva Mužíková
20.10.2020 19:53
Vlaďko, to je super článek. Zrovna před nedávnem, při používaní mezizubních kartáčků jsem přemýšlela, kdo je vynalezl. Já kartáček měním po delší době nežli Ty, ale mám v provozu vždy dva, které střídám...
Jan Zelenka
20.10.2020 18:50
Velice zajímavé. Já ovšem měním kartáček po době delší. Pro úklid ho používám také.
Dana Puchalská
20.10.2020 17:02
Vlaďko, moc zajímavý článek. Ve mně byl zafixovaný strach ze zubaře díky příšerné zubařce na ZŠ. Té jsem jednou při té hrůze, která mne pokaždé prohlídkou provázela prokousla dlaň. Opravdu mi trvalo dlouho, než jsem našla tu pravou a ona je nyní bohužel na MD. A při čtení jsem si vzpomněla na reklamu na zubní pastu Thymolin.
Zuzana Pivcová
20.10.2020 16:30
Článek je pro mě velmi zajímavý, hodně jsem se poučila. Vím, že ve veganské prodejně vedle Bílé labutě přírodní kartáčky mají, ale nějak jsem k nim nenašla důvěru. Právě tak ale ani k elektrickým atd. Zato mám ráda mezizubní kartáčky a dentální nitě, respektive pásky. Zuby, které mám, si hýčkám. :-D Moje sestra má kromě jednoho všechny. Tady zafungovaly geny ze strany maminky, zatímco tatínek se stal velmi záhy obětí paradontózy, což mi v mládí hrozilo také. No, a najednou se to zastavilo, tehdy pomohla nová pasta Lacalut Activ. S odloženými kartáčky to mám jako Ivana! :-D
Naděžda Špásová
20.10.2020 14:58
Zubaře se od dětství strašně bojím. Naše zubařka odešla do důchodu a teď žadného nemůžeme sehnat. Myslím, že jsem viděla nějaký dokument, kde bylo, že si zuby čistili už ve starověku, myslím v Egyptě.
Věra Ježková
20.10.2020 14:38
Děkuji za zajímavý článek. Já chodím k zubaři ráda. Napsala jsem o tom básničku. Jemu jsem ji ale nedala. https://www.i60.cz/clanek/detail/22998/zuby
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA