www.pixabay.com
Je čas na hádanky - tentokrát matematické
13. 10. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Drob
14.10.2020 22:20
Mám je dobře všechny, 2. za pomoci logiky a z toho vyplývající jednoduché rovnice.
Vladislava Dejmková
14.10.2020 17:13
Děkuji p. Kolínovi za vysvětlení, já jsem právě přišla z práce a přes den jsem na to neměla čas. Teď už je snad vše jasné.
Jaroslav Kolín
14.10.2020 17:06
Paní Jano, musí, jinak by počet žáků nebyl celé číslo. Proto jsem v prvním komentáři psal, že nutným předpokladem je, že každý z žáků patří do právě jedné skupiny. Kdyby tomu tak nebylo a např. některý studující hudby by zároveň celou dobu mlčel nebo byl ženou, nebylo by možné najít bez dalších podmínek vůbec žádné řešení. Ono na přesné formulaci takových úloh hodně záleží a občas nelze spoléhat na to, že "to se rozumí samo sebou".
Alena Vávrová
14.10.2020 15:58
S trojkou jsem se ani nezdržovala, ale 1) a 2) jsem vypočítala taky hned.
Jana Šenbergerová
14.10.2020 14:44
Co jsem zvládla, bylo správně, ale dvojku bych možná "vymyslela" jen nějakou náhodou. Ty tři krásné ženy, předpokládám, nehrály jinou roli, než že měly zmást. Nebo jsem i tady vedle? :-)
Jaroslav Kolín
14.10.2020 13:28
U jedničky stačilo vydělit třemi a přičíst a odečíst jedničku. Dvojka vede na rovnici se zlomky, ale tu nakonec netřeba řešit, stačí úvaha, že nejmenší společný dělitel čísel 2, 4 a 7 je 28; když se toto číslo zkusí, vyjde to a řešení rovnice to potvrdí.
Eva Mužíková
14.10.2020 12:34
Mně dala dosti přemýšlení dvojka. Mám tu ještě počmáraný pomocný papír... Jedna byla v pohodě, trojka mi po různých logických úvahách najednou, z ničeho nic " sepnula". Až jsem se tomu pousmála, jak je to vlastně jednoduché....
Marie Měchurová
14.10.2020 08:20
Tak děvčata, já jsem vyluštila 3. takto:
: jede, teče, píše a seče (nebo tak ser.) Každý jsme omylný. Ty dvě první hádanky jsem ale měla dobře.
Vladislava Dejmková
14.10.2020 06:30
Odhalení:
1: 115,116,117
2: 28
3: jedna, dvě, tři, čtyři, pět, šest, sedm, osm,...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA