FOTO: archiv autorky
Po půl století opět ve škole
6. 10. 2020Vlastně jsem o tom chtěla psát už před rokem, kdy se mi to "přihodilo". Ale čas běžel a běžel, až jsem na to zapomněla. A připomněl mi to až můj vnouček, když jsem mu ukazovala, kam chodil do školy jeho tatínek. Zvídavě se zeptal: "A ty jsi taky chodila do téhle školy?"
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
7.10.2020 06:48
Moc hezké vzpomínání. Moje škola kam jsem devět let chodila stojí dál a je to opravdu krásná stavba. Dokonce si zahrála v několika detektivkách ze současné doby. Ale je pravda, že jsem se tam už od roku 2002 na ní nebyla podívat.
Marie Novotná
6.10.2020 21:07
Moje základní škola s 1 stupněm je rodným domem Jana Zrzavého.Již několik měsíců je zavřená a pronajatá ke komerčním účelům i přes protesty všech,kdo podporují záchranu této památky.Jen těžko se tam opětovně podívám.2stupeň v HB je ze školy mimo jiné Senior-point.Hezké vzpomínky.
Hana Nováková
6.10.2020 18:10
Vlaďko, krásná vzpomínka na školní léta. Tyto vzpomínky mě vždy dostanou a upadne i nějaká ta slzička. Třeba ze školy v přírodě, vytahané teplánky, gumové panenky ke hraní i spaní, staré penály, Bože, kde ty časy jsou schované, prosím ještě jednou jen tak mi životem prolétněte...
Zuzana Pivcová
6.10.2020 17:49
Vlaďko, takovéto články o škole mám moc ráda. Já jsem sice šla do 1. třídy už v září 1955, ale fotku z první třídy mám nápadně podobnou. A když máme třídní sraz a čas od času (v Lomnici nad Popelkou) nás pustí do školy, nestačím koukat, jak se to tam změnilo, i když budova vypadá zvenku stále stejně a krásně.
Jan Zelenka
6.10.2020 17:43
Pěkná vzpomínka. Já jsem ve vesnické škole svého mládí už nikdy nebyl. Různá zaměstnání mě honila po Čechách a na základní školu si už nepamatuji. Od té doby změnila výrazně svoji tvář a rozšířila se. Původně to byla dvojtřídka, takže v jedné třídě seděly i tři ročníky. Pro učitelku to bylo náročné.
František Matoušek
6.10.2020 16:57
"Moje" škola, do které jsem začal chodit jako prvňáček nesla jméno Dr.Edvarda Beneše, který v r.1936 byl při jejím otevření. I tato škola byla na tehdejší dobu moderní s ústředním vytápěním, prostornými chodbami, světlými třídami. Za to měšťanka, kam jsme byli přeřazeni my bydlící za kolejemi, nás přivítala svými tmavými místnostmi, násypnými kamny, věšáky na kabáty přímo ve třídě a lavicemi snad z minulého století. Hezký článek, vzpomínka na školní léta. Hezké dobové fotografie. Oproti Vlaďce jsem já měl tělocvik nejraději.
Věra Ježková
6.10.2020 14:09
Od doby, kdy jsem začala chodit do první třídy, bydlím ob jeden dům vedle školy. Míváme tam schůze bytového družstva a chodíme tam volit. Takže ji občas vidím i zevnitř.
Daniela Řeřichová
6.10.2020 13:59
Moc milý článek, mám hodně identických vzpomínek na školní léta. Také jsem měla radši tělocvik na hřišti nebo na kluzišti, a bavily mě pozemky i dílny, navíc jsme tam získali určité pracovní návyky. Ohledně školní jídelny jsem nebyla vybíravá, problém spíš byl v tom, že jsme ztráceli ty pidistravenky. Bohužel má škola je již dáno zbouraná.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA