FOTO: autor
Sbíráte hygienicky balený cukr?
4. 10. 2020Znáte to: Ke kávě dostanete sáček s cukrem. Zalíbí se vám a cukry začnete sbírat. Nejprve sami, později s pomocí zvědů, kteří vám je nosí. Je to pěkný, někdy i adrenalinový koníček. Tady je několik příhod, které se udály za těch 25 let, co s mou chotí sbíráme balené cukry.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslav Kolín
8.10.2020 09:08
Paní Pivcová, náš klub pořádá oficiální výměnné dny každoročně dva, pokaždé na jiném místě, aby si kolegové z ciziny užili krás naší vlasti. Mezinárodní výměnný den měl být letos v červnu v Olomouci, ale kvůli koronaviru jsme ho museli o rok odložit, stejně jako výměnu po výroční schůzi (jen pro členy), která měla být v listopadu a snad bude v březnu. Jinak se scházíme neformálně, jak to vyjde. V Praze můžete navštívit malé cukrové muzeum, které má naše kolegyně v domku v Krhanické č. 30 (Praha 4), a to každou středu nebo sobotu, vstup volný. My se tam občas sejdeme, poklábosíme a povyměňujeme...
Zuzana Pivcová
8.10.2020 08:25
Ještě se zeptám, kde se konají ty Vaše výměnné dny, protože bych tam alespoň několik kousků cukru nechala na stole. Třeba by někoho potěšily. :-D
Hana Rypáčková
5.10.2020 18:34
Vnučka, když byla malá je sbírala, tak jsme jí je vozili z cest, nesladili jsme. Jak ji to přestalo bavit, dala si práci a všechny vysypala. Bylo to víc než půl kila.
Lenka Kočandrlová
5.10.2020 18:10
Sbírala jsem kdeco,ale cukry ne.Zrovna před chvílí jsem revidovala jednu moji sbírku,a to papírových obalů od citronů,pomerančů....Líbilo se mi to už jako holce,narovnat si zmačkaný papírek,který voněl cizinou a dálkami....Mám jich cca 500 kusů,poslední dobou už v obchodech ovoce dávají na prodej jen bez obalů. Při pohledu na země původu přemýšlím,jestli ještě Libanon vůbec někam své ovoce posílá,nebo mám obal na pomeranče ze Španělska "Miss Gina" i v českém jazyce.....zda dnes by byl ?
Zuzana Pivcová
5.10.2020 15:53
Pane Kolíne, cukry sice nesbírám, ale pár balíčků jsem si jako suvenýr z některých cest dovezla. Právě tak jako pivní tácky. Fotky jsou poutavé, díky.
Zdenka Soukupová
5.10.2020 13:37
Zajímavá sbírka. Nikdy mě nenapadlo, že se dají sbírat i cukry. Máte moc pěkné kousky.
Jarmila Fialová
5.10.2020 12:16
Cukříky sbíral vnuk,tak jsem mu je nosila,protože nesladím.Už je nesbírá,tak se mi hromadí v šuplíku
Jana Šenbergerová
5.10.2020 09:46
Pěkně sladký koníček! Díky za fotogalerii. Cíleně nesbíráme, přesto si občas nějaký cukřík domů doneseme, nebo dostaneme od přátel. Střádáme je v kameninovém džbánku a v případě potřeby použijeme. :-)
Jaroslav Kolín
5.10.2020 09:27
Materiál pro obrázky č. 10, 11 a 12 mi poskytli kamarádi, aby byl přehled zajímavější. Velké kusy by se nám do bytu nevešly, už takhle se jeví docela malý. :-) U tohoto koníčku bych rád upozornil na jednu zvláštnost: Mezi námi sběrateli si cukry neprodáváme a nevyměňujeme si kus za kus jako v jiných sběratelských oborech. Na výměnném dnu sběratel položí na svůj stůl to, co nabízí, nechá to tam a jde k ostatním stolům, kde si vybere, co ho zajímá. Ono to ani jinak nejde, cukrů jsou statisíce a nikdo si přesně nepamatuje, co všechno ve sbírce má. Když doma zjistí, že něco z přinesené kořisti už má, přinese to prostě na další výměnný den.
Martina Růžičková
5.10.2020 08:48
Máte ve sbírce parádní kousky. Mám trochu sběratelské sklony, ale vždycky mi v jejich realizaci zabránil nedostatek místa. Cukříkům, které mi připomenou hezké posezení v příjemné kavárničce, taky vesměs neodolám. Mám jich doma takovou malou piksličku :-).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA