Foto: autorka
Putování africkým Mali do bájného Timbuktu
30. 9. 2020V Mali jsme byli dvakrát - poprvé v říjnu 2008 krátce po období deštů. V hemžení černých tváří čekajících na letišti na své zákazníky a známé jsme zahlédli tabulku s našimi jmény v rukou Tuarega, který se od povykujícího davu nelišil pouze světlejší pletí, ale především tradičním oděvem svého národa.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Petlachová
4.10.2020 09:29
Přečetla jsem jedním dechem. Zajímavá a poučná reportáž., kdy jsem si znovu uvědomila, jak dobře se máme. I když samozřejmě máme také svoje starosti a trápení, ale to je na úplně na jiné úrovni. Díky.
Jana Hošková
1.10.2020 15:01
Zajímavý článek ! Ráda jsem si přečetla, Timbuktu bych taky ráda viděla a obdivuji vaši odvahu vydat se do takovýchto míst...zamlada bych si asi taky troufla, kdyby byly podmínky, samozřejmě, ale teď už rozhodně ne :-))
Jan Ciprys
1.10.2020 10:23
Když jsem se přihlásil do I60 tak jsem doufal že si pokecám.Dnes si myslím že by se měla jmenovat Vlasta.V roce 2008 jsem makal jak barevný abych měl na slušný důchod a když jsem po45 odpracovaných létech odešel do starob.důchodu dostal jsem žebračenku které se v ČESKU říká důchod žiju z ruky do huby a na Afriku se podívám v TV.
Marie Ženatová
1.10.2020 06:05
Moc Vám děkuji za překrásnou a velmi zajímavou cestopisnou reportáž a odvážné fotečky *
Jaroslava Handlová
30.9.2020 23:08
Pro mne je cestování nejlepším způsobem učení něčemu novému. Váš článek i fotografie jsou velmi zajímavé, cítím se jako bych tam byla. Cestopis ve mně probudil vzpomínky na Afriku. S mnoha Tuaregy jsme se potkávali na okraji pouště při cestách po Maroku. Díky za poutavé přiblížení Mali.
Dana Puchalská
30.9.2020 22:51
Paní Heleno, cestopis od Vás jsem si přečetla se zatajeným dechem a moc se mi líbil. A moc za něj děkuju.
Zuzana Pivcová
30.9.2020 20:18
Helenko, když jsme se začátkem 60. let učili v rámci zeměpisu mimo jiné i o Africe, tak to Vy jste ještě nebyla na světě. Tehdy jsme tleskali všem nově vzniklým státům, které se vymanily z koloniální nadvlády, a mysleli si, jaká je čeká skvělá budoucnost, a s jejich zástupci, kteří k nám přijížděli na bratrské návštěvy, se jako stát přátelili. Pamatuji se třeba na černé ženy, které k nám přijely do malého podkrkonošského městečka v rámci oslavy MDŽ. A dnes, po takřka 60 letech?? Vy jste měli ještě možnost částečného cestování, ale dnes byste se tam nevydali ani vy, odvážní. Za Váš cestopis Vám děkuji a přeji Vám krásné zážitky, ať cestujete kamkoliv.
Svatava Páleníková
30.9.2020 15:07
Vždy se těším na váš nový cestovatelský článek. Je to zážitek i pro mne, alespoň takto prostřednictvím textu a fotografií.
Jana Šenbergerová
30.9.2020 14:34
Náš svět má mnoho tváří. Přestože ne vždy jsou vlídné, všude žijí lidé a jejich děti s nadějí v očích.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA