Ilustrační foto: ingimage.com
Mrzutost patří ke stáří? Nesmysl, může jít o depresi
1. 10. 2020
Nic ho nebaví, nemá chuť k jídlu, nechce být na zahradě. Tak často mluví lidé o svých příbuzných, kteří žijí v domovech pro seniory a podobných zařízeních. Jejich smutek a špatnou náladu považují za přirozený jev provázející hodně vysoký věk. Jenže často jde o nerozpoznanou depresi a to je docela podstatný rozdíl.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
2.10.2020 20:19
Paní Ová, musím Vám sdělit, že znám DS v Bohnicích, kde teď už 8 let žije moje maminka. A jak jsem psala, nemá náladu. Není to ale chyba personálu. Všichni se tsm snaží je zabavit, rozveselit. Já bych to asi tak dobře nezvládla, zlobí mě psychika, ale sestřičky i ostatní personál jsou perfektní. A že se to některým nelíbí, za to nikdo nemůže.
Věra Ježková
2.10.2020 09:47
Nevím, s kolika domovy pro seniory a LDN má paní Ová zkušenost. Moje maminka je v DS Háje v Praze. Prostředí je tam velmi příjemné, péče o klienty výborná. Personál jim zajišťuje řadu aktivit včetně výletů. Když byla přechodně v LDN v Krči, bylo o ni dobře postaráno i tam. V době začínající epidemie.
Jana Šenbergerová
2.10.2020 08:03
Hanko, to není dobrý program, chtělo by to přeladit. :-) V domovech důchodců to není všude stejné, horší je to na LDN. Hodně záleží na lidech, kteří tam pracují. Někdy stačí dobré slovo, aby se člověk cítil líp. Pokud je někdo celý život škarohlíd, těžko bude jiný, když je nemocný a cítí se navíc odložený a vykořeněný. Je na odbornících, aby to poznali a případně nasadili léčbu, když jde o depresi.
Hana Šimková
2.10.2020 00:08
Pokud se někdy dostanu do Domova důchodců , budu mít depresi a nebudu mít náladu žádnou vůbec na nic.
Marie 00000
1.10.2020 19:34
Deprese he mrcha. A lidé v Domovech důchodců nebo LDN (hlavně LDN) jsou její snadnou kořistí. Tam se o ně starají jak o psy - dají jim najíst, léky a nechají koukat do zdi. Já bych z toho také onemocněla. Ten nezájem a nedostatek sounáležitosti s ostatními starší lidi ubíjí...
Věra Ježková
1.10.2020 19:31
Děkuji za článek. Deprese není špatná nálada, mrzutost. Deprese je nemoc. Nesouvisí s věkem. Nevyléčí ji smích ani silná vůle, ale léky. Kdo ji neprožil, nepochopí.
Danka Rotyková
1.10.2020 16:08
Deprese je potvora, tváří se jako blbá nálada, ale je daleko záludnější. V této složité době s koronavirem mě moje maminka každý den hlásí, že jje bez nálady. Rozumím tomu a trochu mě to znepokojuje, protože všechny ty změny od letošního března jsou na naše staré rodiče prostě moc.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA