Ilustrační foto: ingimage.com
Paní, kam jedete? Navazovat hovory ve vlaku je užitečné
18. 9. 2020
Oslovit cizího spolucestujícího ve vlaku? To je pro někoho naprosto nepředstavitelná věc. Pro jiného naopak běžná situace. Může přinést spoustu nečekaných zážitků, dokonce i životních změn.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Lišková
21.9.2020 19:11
Popovídám si ráda, ale ve vlaku to již není zvykem, každý kouká do mobilu, mladí mají na uších sluchátka. V době rouškové, nějaké vybavování, to už vůbec ne.
Jaroslav Kolín
21.9.2020 09:50
Ono jde také o to, o čem je řeč. Já nejsem proti popovídání, ale vyhýbám se politice a kolportérům časopisu Strážní věž.
Eva Mužíková
20.9.2020 21:28
Navázat slovní kontakt mi nedělá žádné potíže. Samozřejmě v této době s rouškami raději mlčím.. Ráda poznávám nové lidi a to o čem je řeč mohu ovlivnit otázkami. Nemyslím si, že se mluví jen o nemocech, nebo starostech...
Soňa Prachfeldová
20.9.2020 07:56
Moje ježdění vlakem nestojí za řeč, ale pokud mě někdo příjemný osloví, nebráním se malému povídání, nejen ve vlaku, je to příjemnější pocit, než se vyhýbat očnímu kontaktu.
Marcela Pivcová
19.9.2020 16:24
V dopravních prostředcích se do hovoru nepouštím, kdyby někdo se mnou chtěl zavést hovor, odpovím, ale tak, že nedávám najevo, že bych chtěla dále v hovoru pokračovat. V poslední době také občas začnu povídat v některých menších obchodech. Nejčastěji se ale pustím do konverzace v čekárně na veterině, pokud nejde o nic vážného a mám do hovoru chuť.
Marta Badalcová
19.9.2020 12:14
trochu mi zlobil internet tak se omlouvám že je to tak pomotané,snad tomu rozumíte.
Hana Šimková
19.9.2020 10:34
Já dokáži navázat řeč kdykoliv a s kýmkoliv. Jenom nesmí držet mobil. Někdy jsem ale ráda, že mluvit nemusím s nikým.
Marta Badalcová
18.9.2020 21:16
Nejlepší můj zážitek s konverzací byl při cestě letadlem z portugalského letiště Faro do Malagy bylo ticho,mezipřistání v Malaze přistoupili Španělé a začalo být veselo ,seděli cik cak přes celé letadlo přesto spolu dokázali mluvit ,pokřikovali na sebe zepředu dozadu, temperament jihu se nezapře,,nerozuměl nikdo z Čechů
jsme ani slovo ale báječně jsme se bavili,cesta utakla jak voda
Krásné povídání jsme zažili v letadle z portugalského letiště Faro -tam bylo ticho-s mezipřistáním v Malaze kde přistoupili Španělé a začala legrace , seděli různě po celém letadle a přesto se dokázali spolu bavit, různě na sebe pokřikovali, odpovídali si, nikdo z nás jim nerozuměl ani slovo ale přesto jsme se královsky pobavili , inu jižní temperament se nezapře, i letušky se smály, v Praze jsme přistáli všichni v dobré náladě.
Naďa Šarounová
18.9.2020 20:25
Naprosto mi nevadí popovídání si ve vlaku, ale poslední roky jezdím spíš do Polska za dcerou. Takže vagón typu letadlo, případně kupé s cizinci a i oni si většinou krátí čas s mobilem. Takže smůla.
Anna Potůčková
18.9.2020 20:12
Já si klidně ráda popovídám, když vidím, že protějšek je na tom stejně jako já. A určitě i cesta lépe ubíhá, než s knihou, časopisem apod.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA