FOTO: Senátorka Šárka Jelínková
Lidovci chtějí navýšit důchod maminkám o 500 korun za každé vychované dítě
2. 9. 2020Vychováte děti, pečujete o ně podstatnou část svého života, a nakonec vás stát odmění nižším důchodem. Ne, tohle není utopie, to je bohužel realita. V České republice mají totiž maminky, které vychovaly děti, v průměru o 2500 korun nižší důchody než muži.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ivo Patta
5.8.2021 22:56
Informace o důchodové reformě není přesná (Do této chvíle ale žádná takováto reforma předložena nebyla). Správně provedenou důchodovou reformu v paragrafovaném znění a s přílohami přechodného období přivítal v roce 2005 tehdejší premiér J. Paroubek a poslal ji s doporučením ministru práce Z. Škromachovi. Dále na domovském webu sociální demokracie je od roku 2007 materiál nazvaný Integrované reformy, důchodová a sociální pro Českou republiku (cssd.cz/ke-stazeni/dokumenty-1/integrovane-reformy-duchodova-a-socialni-pro-ceskou-republiku). Dal ji tam Zdeněk Rybář, který měl na starosti organizaci odborných komisí ČSSD. Více informací v nové knize "Ekonomům to myslí černobíle".
Karel Navrátil
7.2.2021 14:57
Za pár let lidi nebudou muset dělat nic a dostanou průměrný důchod....Já musel před 5 roky mít odpracovaných 48 let, nyní má stačit 25......to se lidi za Babiše maji....
Mária Lamoš
6.2.2021 12:32
Správné rozhodnutí. Výchova dětí v rodině se v ČR stále podceňuje. Žena má, pokud to jen trochu jde, zůstat s malými dětmi doma a využít svého vzdělání k jejich výchově a ne si budovat kariéru. K péči o malé dítě je přírodou lépe vybavena. Ale musím přiznat, že i mnozí tatínkové na rodičovské jsou skvělí ... Dítě by zkrátka mělo vyrůstat v celodenní rodinné péči do pěti let a 1 rok ve školce před zahájením povinné školní docházky je snad dostačující, aby si zvyklo na kolektiv. Alespoň podle mé osobní zkušenosti i potom se synem ...
Jana Hošková
30.9.2020 09:27
No páni ! Zas tolik závisti a zloby ! Napsala jste to dobře, Evo. Někdy se mi zdá, že spousta lidí žije s klapkami na očích, ale sledovat, co má ten druhý, tak na to vidí velice dobře. Závistivce a nepřející nepředěláte. Ale oni si neuvědomují, že svou závistivostí a nepřejícností užírají sami sebe.
Eva Kopecká
25.9.2020 09:44
Měla jsem jednou sice krátký, leč plodný rozhovor, který jsem neiniciovala. Šlo o to, že jedna bezdětná známá mi předhodila nespravedlnost do nebe volající. Někdo, kdo si byl pár let doma s dítětem, jde dřív do důchodu než ona, která MD nikdy nevyužila. Ano, povídám jí. Tqaky bych byla pro srovnání věku. V šedesáti třeba všem. Nojo, namítla. Ale vy jste nemusely vstávat do práce, měly většinou dvě děti a třeba byly šest let doma. To byste měly správně JÍT O TĚCH ŠEST LET POZDĚJI NEŽ MY BEZDĚTNÉ. No přátelé, to bylo teda silné kafe i na mě. Povídám. Zaprvé. Říká se tomu mateřská dovolená, ale je to milá holka pěkný zápřah. Když něco s děckem není OK. A zadruhé. My státu aspoň daly děti. Co jste mu daly vy? Jo, a bylo to. Ale jak říkám. Já bych se nenavážela do druhých kvůli tomu, že....měly pro sebe víc peněz. Nepřišly o pár let výdělku. Netrávily čas věčně po doktorech a poradnách. Nemusely šetřit. Byly na dražších dovolených....Začala ona. Takže jsem prostě mírně přiostřila. Myslím, že každý snad dopředu ví, že když ty děti mít bude a nebude, co ho asi tak čeká. Že nás, co je máme, budou stát ten čas, zdraví, peníze, a že ty, co je nemají, si mohou jet, kam chtějí a nebrat na nikoho ohled.
No jestli by vešlo v platnost, že by mně přidali 1000 za ty dvě děti a ona stejně stará šla do důchodu s o stejnou částku menším penízem....TO BUDE ZASE ŘEČÍ!!!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA