FOTO: autorka
Korčula a Orebič
14. 9. 2020Koncem léta jsme s mužem většinou jezdívali do Chorvatska. Chorvatsko je naše srdeční záležitost, ale o tom už jsem tady na íčku psala. Letos jsme z obecně známých důvodů do Chorvatska nejeli, a tak se mi v tomto období občas trochu zasteskne. Po příjemném prostředí a klidném a teplém dotyku moře.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Flachsová
16.9.2020 09:03
Opravdu krásně provedené fotky .Máme tato místa též focená -např.to schodiště obohacené o postavy našich třech potomků.Trávili jsme v Orebiči na Pelješaci dovolenou ještě když děti byly školáci.Ostrov Marco Pola-Korčula..Do Chorvatska jezdíme 2xročně, na začátku června,vše krásně zelené ,svěží.Pak v září-vše vyhřáté.Na ostrov,který nám skýtá čisté moře, celodenní slunce téměř bez mráčku..Užíváme si vše ráno koupíme ryby od rybářu po nočním lovu,na trhu domácí( a uzrálé!!)ovoce vše plné chuti..Večer si užíváme s chorvatskými národními písněmi,vůně grilovaného selete či jehněte se mísí s vůní borovic,levandule.. ,Dost z nás ukázněných si opět léto zde užila ,bez srocování a párty,s rodinou na poloprázdné pláži.bez covidu...
Kdo tráví dovolenou ne jako poznávací,ale pro odpočinek ,sport ,gurmánské zážitky,jednoznačně Chorvatsko .Samozřejmě s vlastním vozem,ne busem s cizími lidmi..Pohodlné a bezpečné.
Dana Puchalská
15.9.2020 20:05
Vlaďko, děkuju za krásný článek. Ano, Chorvatsko je moc krásné. Byla jsem tam v roce 1976 a bohužel nemám žádné fotky.
Jana Šenbergerová
15.9.2020 14:14
V Chorvatsku jsem byla jedinkrát před 35 lety a už se tam nechystám, proto si aspoň ráda o něm počtu a prohlédnu si fotografie. Na pobyt v rodinném kempu v blízkosti Karlobagu mám hezké vzpomínky, i když jsem tam zažila i pár nemilých chvilek. Možná by se našlo i pár černobílých fotek z Karlobagu, z ostrova Pag, Zadaru, Zagrebu, od Plitvických jezer ... Vy jste mi rozšířila obzory. Dík!
Felix Julec
15.9.2020 09:44
Při svém pobytu na druhé straně Pelješacu v Trpanji jsme navštívili Orebič a Korčulu.Bylo tam krásně,je to však už spoustu let zpátky.I tehdy se projíždělo Bosnou,ale bez celnic a v Mostaru stál původní historický most.Měli jsme štěstí,protože hned v následujícím roce byl zbourán.
"Jugoška"je naše srdeční záležitost.
Olga Škopánová
14.9.2020 21:26
Paní Dejmková klidně jste mohla jet letos bylo turistů v Chorvatsku pomálu a příležitost nakazit se Covidem skoro žádná.
Marie Seitlová
14.9.2020 20:14
Krásný článek i fotky. Díky, že jsem mohla být alespoň takto na krásných místech.
Danka Rotyková
14.9.2020 18:54
Děkuji, Vlaďko, za hezkou dovolenou bez cestování. Moc se mi to líbilo. Snad se bude moci v příštím zase volně cestovat. Už se těším.
Zuzana Pivcová
14.9.2020 13:38
To je krásný a výborně zpracovaný cestopis, jsem ráda, že můžu takhle na dálku cestovat a tolik si toho prohlédnout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA