Foto: autorka - Slovanský pramen
Fotoreportáž: Šlapeme z Gräfenbergu
11. 9. 2020Voda zpívá, voda zurčí, klokotá - voda je život a kopec, na kterém pyšne stojí jesenické lázně je v dobrých letech vody plný. Tak je tomu i letos.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
12.9.2020 11:36
Kdysi jsme v tomto kraji byli na dovolené. Byla to nádhera! V životě jsem neviděl tolik hub, jako tam. Myslím, že náš penzion byl v Malé Morávce.
Růžena Kuželková
12.9.2020 09:21
V Jeseníkách jsem nikdy nebyla - moje chyba - ale není všem dnům konec jak se praví ,moc hezké vyprávění a foto.
Soňa Prachfeldová
12.9.2020 07:35
Šťastní jsou lidé, co přírodu milují, jaké krásy vidí, fotí, vypráví o nich. Jsi šťastný člověk Elenko.
Elena Valeriánová
11.9.2020 20:18
Aničko, nemyslím si, že by každý pramen léčil něco jiného. Jednotlivé prameny byly postaveny z vděčnosti. Je tady Slovanský pramen, Maďarský pramen, Smrkový pramen, atd. Překopíruji sem úryvek z těchto stránek https://www.wellnesstour.cz/wellness-lazne-jesenik.phtml , cituji: Vincenz Priessnitz byl první, kdo uvedl do praxe důležitou potřebu moderní doby: návrat člověka k přírodě. Po celý život se řídil zásadou "následovat přírodu" - nic nevynucovat.
Kromě studených obkladů, mokrých zábalů a omývání postižených míst houbou uplatňoval při svém léčení i další, do té doby nepoužívané metody, k nimž patřila zejména potná kůra, po níž se propocený pacient na krátkou chvíli ponořil do kádě se studenou vodou. Léčebné procedury doplňovala i pracovní terapie spojená s tělesnou námahou, pravidelná životospráva a dostatek spánku. V lázních se léčí spousta nemocí, ale to bych opisovala, ale jejich sláva byla založena na léčivé síle horské studené vody.
Eliška Murasová
11.9.2020 20:02
Jo, jo, Jeseníky jsou krásné, to já vím, už jsem byla vícekrát. Určitě doporučuju navštívit. Elen, mnoha místa jsi mi připomněla, pěkné fotky, díky za ně!
Anna Potůčková
11.9.2020 19:53
Se zájmem jsem si článek přečetla a musí tam u Vás být opravdu moc krásně, krásné fotky to jen dokazují. Zaujal mně pramen Anna, zajímalo by mně co tento pramen hlavně léčí. Netušila jsem , že tam takový pramen máte.
Eva Mužíková
11.9.2020 19:16
Voda stékající po kamenech mne vždy uchvátí... Krásná procházka, krásné fotečky ...
Marie Novotná
11.9.2020 17:30
Připomněla jsi mi náš pobyt v Lipové a vycházky se Zdenou lázněmi a okolím.Je tam krásně.
Alena Vávrová
11.9.2020 13:39
Dík, Elen, skutečně nádhera! Dvakrát jsem strávila hodinu v Jeseníku na AN při čekání na spoj do K. Studánky a o tomhle jsem tehdy neměla ani potuchy. Díky íčku už to vím. Ta všudypřítomná voda je úžasná, moje ťápy by byly v sedmém nebi a foťák by měl žně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA