Ilustrační foto: ingimage.com
Já tak staře nevypadám aneb proč si připadáme mladší
7. 9. 2020
Na svůj věk vypadám dobře. Můj táta byl v šedesáti dědek, já mám v tom věku kondici srovnatelnou s padesátníky. Věk je jen číslo, já se cítím být mladá... Lidí, kteří si myslí či říkají takové věty, rozhodně přibývá.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
judita lišková
7.9.2020 11:55
Vypadám mladší než jsem a přesto se někdy cítím i ovíc než deset let starší...ne vzhledem, ale vnitřním pocitem. To tehdy, není-li mi dobře a moc dobře si uvědomuji, že problémy jsou úměrné věku, takže chlácholit se tím, že mi druzí věk nehádají, je ničemu...podstatné je mít přiměřenou energii a vitalitu, fyzickou a pychickou...
Magda Škodová
7.9.2020 11:50
Záleží také na tom, s kým svůj věk, ať už fyzický či psychický, porovnáváme - s Klementem Gottwaldem (zemřel v sedmapadesáti letech) nebo Bradem Pittem, který bude mít letos taky padesát sedm...
Marie Doušová
7.9.2020 10:59
Každý člověk se cítí jinak,ale většinou naše duševno zůstáva mladé a plné života.Tělo chátrá ať se snažíme jak chceme,ale naše mysl je mladá . Je pravda , že dnešní ženy i muži, někdy na svůj věk nevypadají a to je dobře. Je hezké potkávat upravené , usměvavé , spokojené a čistě vypadající seniory.
Hana Šimková
7.9.2020 10:33
Když jsem spokojená,nic mě netrápí, nemám žádné bolesti,připadám si mladá. Když zdraví úplně neslouží, dokáži vnitřně zestárnout na 150let.
Zuzana Pivcová
7.9.2020 10:08
Chtěla jsem začít psát a vidím, že takhle začala Věrka pode mnou. Napsala jsem si to i na svůj Profil, jak se cítím. Protože člověk není jen tělo a jeho fyzický stav. I ve snech jsem mladší bytost. Proč asi? Že by jen z hloupého sebevědomí, jak skvěle vypadám?
Věra Ježková
7.9.2020 09:42
Domnívám se, že duše nestárne, a proto se člověk cítí mladší, než ve skutečnosti je. Na to, jak vypadá a jak si připadá, má vliv mnoho faktorů. Napadají mě např.: zdravotní stav, predispozice, životní zkušenosti a zážitky, typ osobnosti, způsob života – rodina, přátelé, osamělost; péče o sebe, stravování, aktivita. Také ovšem neexistuje norma na to, jak by měl člověk vypadat v souladu se svým věkem. Je to jen subjektivní pohled.
Marie Ženatová
7.9.2020 09:03
Milá paní Hofmanová, Vás článek mne velmi zaujal a musím přiznat, že s ním v mnohém souhlasím, obzvláště s posledním odstavečkem. A protože jsem včera přijela z týdenního pobytu se seniory - tak sama vidím, jak mnozí žijí, s kým se stýkají a slyšela jsem i mnohé vyprávět jaké mají za sebou i různě těžké životní cesty. Ano, určitě je velice důležité jak člověk myslí, jaké má ještě zájmy. Ale já jsem si ihned po příjezdu umyla vlasy - tak na to se těšily i všechny ostatní seniorky z našeho pobytu - byly jsme ubytováni v malé vesničce a netekla nám tam dobře teplá voda...
A dnes už jsme určitě všechny nabité velikým optimismem, protože vypadáme dobře - ano, musíme to tak přece cítit**
Marie 00000
7.9.2020 08:22
Jen by mě zajímalo, kde se bere názor, jak má člověk v určitém věku vypadat. Podle čeho se to soudí? Je na to nějaký zákon? Každý jsme přece jiný, každý máme za sebou jinou životní cestu, tedy i musíme každý jinak vypadat. Jinak by to byla nuda...... Myslím si, že je víc důležité, jak člověk myslí, než jak vypadá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA