Já tak staře nevypadám aneb proč si připadáme mladší
Ilustrační foto: ingimage.com

Já tak staře nevypadám aneb proč si připadáme mladší

7. 9. 2020

Na svůj věk vypadám dobře. Můj táta byl v šedesáti dědek, já mám v tom věku kondici srovnatelnou s padesátníky. Věk je jen číslo, já se cítím být mladá... Lidí, kteří si myslí či říkají takové věty, rozhodně přibývá.

stárnutí
Hodnocení:
(4.9 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
judita lišková
Vypadám mladší než jsem a přesto se někdy cítím i ovíc než deset let starší...ne vzhledem, ale vnitřním pocitem. To tehdy, není-li mi dobře a moc dobře si uvědomuji, že problémy jsou úměrné věku, takže chlácholit se tím, že mi druzí věk nehádají, je ničemu...podstatné je mít přiměřenou energii a vitalitu, fyzickou a pychickou...
Magda Škodová
Záleží také na tom, s kým svůj věk, ať už fyzický či psychický, porovnáváme - s Klementem Gottwaldem (zemřel v sedmapadesáti letech) nebo Bradem Pittem, který bude mít letos taky padesát sedm...
Marie Doušová
Každý člověk se cítí jinak,ale většinou naše duševno zůstáva mladé a plné života.Tělo chátrá ať se snažíme jak chceme,ale naše mysl je mladá . Je pravda , že dnešní ženy i muži, někdy na svůj věk nevypadají a to je dobře. Je hezké potkávat upravené , usměvavé , spokojené a čistě vypadající seniory.
Hana Šimková
Když jsem spokojená,nic mě netrápí, nemám žádné bolesti,připadám si mladá. Když zdraví úplně neslouží, dokáži vnitřně zestárnout na 150let.
Zuzana Pivcová
Chtěla jsem začít psát a vidím, že takhle začala Věrka pode mnou. Napsala jsem si to i na svůj Profil, jak se cítím. Protože člověk není jen tělo a jeho fyzický stav. I ve snech jsem mladší bytost. Proč asi? Že by jen z hloupého sebevědomí, jak skvěle vypadám?
Věra Ježková
Domnívám se, že duše nestárne, a proto se člověk cítí mladší, než ve skutečnosti je. Na to, jak vypadá a jak si připadá, má vliv mnoho faktorů. Napadají mě např.: zdravotní stav, predispozice, životní zkušenosti a zážitky, typ osobnosti, způsob života – rodina, přátelé, osamělost; péče o sebe, stravování, aktivita. Také ovšem neexistuje norma na to, jak by měl člověk vypadat v souladu se svým věkem. Je to jen subjektivní pohled.
Marie Ženatová
Milá paní Hofmanová, Vás článek mne velmi zaujal a musím přiznat, že s ním v mnohém souhlasím, obzvláště s posledním odstavečkem. A protože jsem včera přijela z týdenního pobytu se seniory - tak sama vidím, jak mnozí žijí, s kým se stýkají a slyšela jsem i mnohé vyprávět jaké mají za sebou i různě těžké životní cesty. Ano, určitě je velice důležité jak člověk myslí, jaké má ještě zájmy. Ale já jsem si ihned po příjezdu umyla vlasy - tak na to se těšily i všechny ostatní seniorky z našeho pobytu - byly jsme ubytováni v malé vesničce a netekla nám tam dobře teplá voda... A dnes už jsme určitě všechny nabité velikým optimismem, protože vypadáme dobře - ano, musíme to tak přece cítit**
Marie 00000
Jen by mě zajímalo, kde se bere názor, jak má člověk v určitém věku vypadat. Podle čeho se to soudí? Je na to nějaký zákon? Každý jsme přece jiný, každý máme za sebou jinou životní cestu, tedy i musíme každý jinak vypadat. Jinak by to byla nuda...... Myslím si, že je víc důležité, jak člověk myslí, než jak vypadá.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%