Ilustrační foto: pixabay.com
Něco málo o původu jména Marie
28. 8. 2020Marie, Maruška, Márinka, Mařka a tak dále. Těch variant jména Marie by se mohlo napsat ještě daleko více. Na webu jsem jich objevil rovnou dvacítku. Zajímavé je, že do letošního roku se jedná o nejčastěji používané ženské křestní jméno.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Švancarová
4.3.2021 21:36
Když se řekne Marie je to jako když teče tekuté stříbro,tak je to v mých představách.Toto jméno nesla i moje maminka.Marie.
Martina Růžičková
30.8.2020 19:26
Hezký a zajímavý článek. Věřím, že se k tomu krásnému jménu budou lidé vždy zase vracet.
Jitka Chodorová
30.8.2020 08:59
Jméno Marie je krásné, ale v poslední době tak trochu zapomenuté. Také si myslím, že znovu ožije v našich vnučkách i pravnučkách...
Marie byla moje maminka, jedna z mých babiček, moje teta, tchyně, Marie je i švagrová, a taky jedna z mých dětských kamarádek. Na internetu jsem našla spoustu kamarádek toho jména, ty jsou mého věku, tak je na dálku zdravím, a taky Honzo tu Tvoji Marušku.
Zdenka Jírová
30.8.2020 00:34
Je to hezké jméno, moje maminka byla také Marie. Moje babička, její maminka, jí říkala Mařenko, její přítelkyně zase Máňo. Já měla spolužačku Marušku. Toto jméno má mnoho obměn a všechny jsou krásné.
Irena Mertová
29.8.2020 10:58
Marie je krásné jméno. Před 100 lety byla snad v každé rodině, stejně jako Anna.. A z té vaší ať máte radost! Myslím, že nezmizí, dokonce bude někdy i módní, kdo ví.
Dana Puchalská
29.8.2020 08:42
Já bych se až tolik nebála. V okolí jsou dvě malé holčičky, které se jmenují Marie. Je dobře, že se opět toto jméno dává. U nás v rodině bylo Marií hodně.
Jana Šenbergerová
28.8.2020 20:00
Když se vracejí Apoleny, o Marie se nebojím. Jména vždy podléhala módním vlnám. Pěkný článek.
Anna Potůčková
28.8.2020 18:44
Také mám v rodině nositelky tohoto jména, ale ubývá jich. Potomkům ani jedna nositelka svým dětem toto jméno již nedala. Pokud tomu tak je i v jiných rodinách, nedivím se, že jich opravdu ubývá. Dokonce jedna teta s tímto jménem byla moje kmotřenka u biřmování
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA