Kam na výlet příště? Třeba na Konopiště!
FOTO: autorka

Kam na výlet příště? Třeba na Konopiště!

27. 8. 2020
cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Moc hezky zpracovaný článek. Potvrzuje, že Konopiště opravdu stojí za návštěvu :-).
Daniela Řeřichová
Moc pěkné připomenutí školních výletů, které jsem si neužila tak jako dnes při čtení s krásnými fotografiemi.
Květuše Pinkasová
Moc hezké a díky Vlaďce jsem dnes zrána díky i60 byla poprvé také i na Konopišti!
Irena Mertová
Pěkný článek. Musím se tam zase vypravit - naposledy jsem byla na Konopišti jako malá holka...
Dana Puchalská
Vlaďko, děkuju za hezký článek. Ano, Konopiště ke krásný zámek. Opravdu stojí za návštěvu.
Marie Seitlová
Na Konopišti jsem byla jednou, ale je to již mnoho let. Děkuji za připomenutí a krásnou procházku i parkem.
Jan Zelenka
Krásné fotky. Rozsáhlý park stojí za návštěvu. Na focení objektu je tam skutečně málo místa. Ale výlet je to v letních dnech moc pěkný.
Alena Tollarová
Tak už to s některými hrady a zámky je. Jejich krása se pěkně skrývá a ukazuje po kouscích. Pak je asi nejlepší nastartovat auto nebo sednout do vlaku a vyrazit na kukandu na vlastní oči. Díky za lákavou ochutnávku.
Zuzana Pivcová
Na Konopišti jsem byla před mnoha lety na zájezdě, to jsem ještě bydlela v Českých Budějovicích. Byl květen a takové teplo, že jsem se koupala v tamním rybníce. Zámek byl bohužel pár let spjat i s neblahou historií našeho státu. Za války zde sídlilo velitelství Cvičného prostoru SS na Benešovsku. Některé exponáty z interiérů zámku - nábytek, obrazy - si Němci převezli do vily ve Střešovicích. Po opuštění Prahy na konci války se do té vily nastěhovali vysocí sovětští důstojníci. V jednom dokumentu bylo hlášení, že po jejich odchodu řada věcí z vily zmizela. Takže i to vlastně patří k zámku Konopišti. Díky, Vlaďko.
Libor Farský
Vladko, to je nádherný článek o překrásném zámku. Také jsem tam, bohužel, nebyl a již nebudu. Tím větší dík za tento virtuální výlet !!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%