Advokát Václav Láska
Advokát Václav Láska: Senioři musí být ve střehu, šmejdi stále útočí
31. 8. 2020Předváděcí akce, na kterých podvodníci nutili seniory k nákupům předražených hrnců a dalšího zboží, sice skončily, přesto jsou podle advokáta Václava Lásky takzvaní šmejdi stále aktivní.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hynek Pourt
28.9.2020 15:36
Kolegyně z bývalé práce také bojovala s nějakou kanceláří - Česká srovnávací nebo něco podobného. Pomohli až právníci (https://www.cikr.cz/)
Marie Doušová
1.9.2020 14:53
Šmejdi jsou a budou nadále zkoušet co se dá. Jediná obrana je nepodlehnout a raději zapřemýšlet o něco déle a tím se jim vyhnout. Není to jen mířeno na důchodce ,ale šmejdi se najdou všude,kde je jim to dovoleno. Dokonce i ve velkých společnostech,kde by se to nemělo stávat.
Svatava Páleníková
1.9.2020 11:59
Bohužel, stále musíme být ve střehu, i když už asi šmejdi tolik neškodí jako v minulosti. Já raději nemám profily na sociálních sítích, ale je pravda, že do mailu mi jakési podezřelé zprávy občas chodí.
Dana Hošková
31.8.2020 18:34
Výborný článek. Sama mám zkušenost s opakovanými žádostmi o přátelství od amerických vojáků, pilotů a manažerů na facebooku. Snad je to i tím, že mám v profilu uvedeno, že jsem vystudovala anglickou filologii. Samozřejmě, že podobné žádosti okamžitě zamítám, tudíž už se objevují stále méně.
Libor Farský
31.8.2020 11:37
Doplním tento užitečný článek vlastním zážitkem. Já hodně navštěvuji různé antikvariáty a proto mi nebylo podezřelé, když jsem na internetu objevil blahopřání k výhře při losování knihomilů. Bylo to pouhých 10 tisíc Kč, tak jsem tomu uvěřil. Požadovali jen zaplatit poštovné za odeslání výhry, které vyčíslili. Protože ode mne nechtěli poslat těchto pár korun převodem z účtu, jen zaplatit v příslušném okénku kartou, tak jsem naletěl. Naštěstí jsem hned druhý den náhodně objevil na internetu varování před tímto novým nápadem šmejdů. Reagoval jsem okamžitě a tak jsem byl rychlejší než oni. Zrušil jsem tu kartu a zavolal do své banky, abych požádal o novou kartu, ale hlavně je také upozornil, že se tento podvod může opakovat na účtech dalších klientů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA