Povídka - Zkouška z plavání
Foto: autorka

Povídka - Zkouška z plavání

18. 8. 2020
Soutěž Voda
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Omlouvám se za překlep - téct "krev"
Marie Ženatová
Milá Zuzanko, ano vím dobře co je to zachraňovat tonoucí, protože jsem pracovala jako mladá i jako plavčice - to zase musely být další náročné zkoušky. Ovšem mnohem víc bylo na veřejném koupališti nezodpovědných chlapců, kteří skočili do vody a třeba si hodně v mělčí vodě poškodili obličej tak, že byl plný krve. Pak třeba takový tatínek nechtěl převoz do nemocnice k sešití, ale musela jsem mu namašličkovat celý krvácející obličej, aby poškozená místa se zacelila tak, aby nebyly jizvy - což po šití by určitě byly. A to v mém dětství, když jsem poprve viděla téct kvev tak jsem ihned omdlela... Ale tehdy jsem měla velikou radost, když se mi po čase přijeli oba ukázat a chlapec měl krásnou hladkou pokožku v celém obličeji - to mne moc potěšilo. Tak jako i rychlé zásahy kdy občas spadlo menší dítě do vody a když byla okamžitá pomoc, tak bylo ihned v pohodě. Ovšem jak víme všichni, stanou se i daleko horší, horší a tragičtější případy.
Soňa Prachfeldová
i záhuba, když se živly rozbouří. Někteří přeceňují své síly a pak se stává neštěstí, které je poznamená na celý život. U nás mladý chlapec skočil šipku do mělké vody a je od pasu dolů ochrnutý. A na malé děti musíme obzvlášť dávat pozor u vody. Hezké povídání.
Soňa Prachfeldová
Voda je zivot
Marie Ženatová
Děkuji Vám všem ze srdce za milá slova *
Naděžda Špásová
Maruško, napsala jsi to moc hezky. Záchranář by ze mně nikdy nebyl, z vody mám respekt a s mým plaveckým uměním bych nezachránila zhola nic. :-)
Dana Puchalská
Ano je to moc krásný příběh,..... děkuju Marie.
Zuzana Pivcová
Maruško, ani by mě nepřekvapilo, kdybys tou záchranářkou byla Ty. Je to asi velmi náročné naučit se způsob záchrany tonoucího. Vždyť často se stane, že někdo pomůže tonoucímu a sám pak přijde o život. Ano, voda je živel, který rozhodně záměrně neškodí, ale vyžaduje respekt.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%